Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njemačka

Šef policije Kölna smijenjen nakon kritika zbog napada tijekom dočeka Nove godine

Albers
Foto: Reuters/PIXSELL
08.01.2016.
u 19:15

Kritiziralo ga se da su njegovi policajci bili nedovoljno obučeni i da ih je bilo premalo da se nose s tim zločinima koji su doveli do 170 pritužbi, uglavnom za seksualne napade.

Šef policije Kölna Wolfgang Albers smijenjen je danas nakon kritika zbog napada tijekom dočeka Nove godine, prenose agencije pozivajući se na lokalne političke izvore.

Ministar unutarnjih poslova Sjeverne Rajne Vestfalije Ralf Jaeger zatražio je od Albersa da podnese ostavku.

On je danima kritiziran zbog nedjelovanja njegovih službi na Silvestrovo kada je seksualne napade pretrpjelo više desetaka žena, što je izazvalo ogorčenje u Njemačkoj.

Kritiziralo ga se da su njegovi policajci bili nedovoljno obučeni i da ih je bilo premalo da se nose s tim zločinima koji su doveli do 170 pritužbi, uglavnom za seksualne napade.

Kölnska policija objavila je priopćenje 1. siječnja da je doček Nove godine protekao mirno, a tek dan poslije objavila je da su počinjeni napadi, što je dovelo do optužbi za prikrivanje.

Pozivajući se na neimenovane izvore kölnski Stadtanzeiger prenio je da je policija svjesno prikrivala identitet osumnjičenih kako ne bi potaknula ksenofobiju u Njemačkoj. 

>> Masovni seksualni napadi na žene nisu slučajnost, tvrdi ministar pravosuđa 

>> Nakon Njemačke i Švicarske, otkriveni napadi na žene i u Finskoj i Austriji

Komentara 30

BU
budaigigo
19:31 08.01.2016.

Smijenite angelu merkel,a ne ovoga jadnika.što to znači da su policajci bili nedovoljno obučeni i da ih je bilo premalo?znači li to da njemačke vlasti priznaju da se moglo očekivati od mladih muškaraca "nalik na arape i sjevernoafrikance" da u večim skupinama čine ovakva djela?obzirom da službene njemačke vlasti službeno drže stajalište da nema problema oko migrantskoga vala kojega usputno rečeno u dobrome djelu čine mlađi muškarci ovakvoga opisa .

IC
ice12
19:42 08.01.2016.

Vec su se 'uvazene osobe' pozurile izjaviti kao ovo nema veze s islamom. prorok je ubijao, silovao, robove imao, pljackao, imao vise zena nego sto je sljedbenicima dopustio (alahom se sluzio za svoje potrebe), ozenio curicu od 6 godina. II to je uzor muslimanima i cjelokupnom covjecanstvu po muslimanskom vjerovanju. Progledajte jednom.

ZI
zimerman
19:44 08.01.2016.

Treba smijeniti Angelu , koja ih je primili I ubijedila Nijemce da su ti ljudi bezopasni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije