Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Smijenjen predstojnik Klinke za ženske bolesti u Petrovoj

S Rebra su, za natječaj raspisan još početkom siječnja, zadnji dan ožujka samo objavili da se poništava na temelju članka 24. Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama.
03. travnja 2020. u 14:43 19 komentara 58403 prikaza
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Predstojnik Klinike za ženske bolesti u Petrovoj, prof.dr.sc. Slavko Orešković, smijenjen je nakon gotovo 13 godina sa čela te ustanove nakon što je dr. Ante Ćorušić, ravnatelj Rebra pod čijom je kapom i Petrova, poništio natječaj.

KBC Rebro Bili su u Austriji Policija krenula u izvide zbog liječnika s Rebra koji su zaraženi koronavirusom

S Rebra su, za natječaj raspisan još početkom siječnja, zadnji dan ožujka samo objavili da se poništava na temelju članka 24. Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama. Taj članak pak, među ostalim, samo kaže da javni natječaj nije potreban u slučajevima predviđenim granskim kolektivnim ugovorom.

Inače, na taj siječanjski natječaj, raspisan par mjeseci prije isteka mandata prof. Oreškovića, javio se on kao aktualni predstojnik i još jedan kandidat koji nije ispunjavao formalne uvjete. Mada je natječaj odavno istekao odluka nije donesena do 31. ožujka kada ravnatelj Rebra natječaj poništava, a sa 1. travnja prof. Orešković prestaje biti predstojnikom ove Klinike nakon toliko godina te kao jedini kandidat koji se na njega javio.

Imenovan je vršitelj dužnosti predstojnika, dr. Goran Vujić, liječnik iz Petrove. Također posljednjeg dana ožujka sa Rebra su poništili i natječaj za predstojnika Zavoda za ginekološku kirurgiju i onkologiju na koji se javio, kako neslužbeno doznajemo, jedan kandidat i to aktualni predstojnik doc.dr.sc. Tomislav Župić.

Nedonoščad u KB Dubrava BIJEG ZBOG POTRESA Beroš: Nedonoščad iz Petrove sigurno zbrinuta u KB Dubrava

Ravnateljstvu Rebra smo poslali upit za pojašnjenje ovih smjena odnosno poništenja natječaja u bolnici iz koje su slike ovih dana obišle svijet nakon potresa, u kojoj su odradili porode u takvim uvjetima, spašavali nedonoščad u inkubatorima itd.

zbog nacističkih konotacija
Nakon što ga je RTL izbacio iz emisije oglasio se utučeni Jurica: 'Imam vam potrebu sve objasniti'
G
PASTELNO PROLJEĆE
Guess nagradni natječaj - uslikaj svoju kombinaciju i osvoji nagrade!
  • Folka:

    Pa nismo više u komunizmu da se nesmije govoriti i pisati

  • Zlatniivan:

    Prijedstojnik Klinke.Koje klinke'''Nepismeniiii.

  • mihovil.strujic:

    Vlasnik ima pravo odrediti i pravila i imenovati koga hoce bez obzira na to sto “javnost o tome misli”. Mozes biti negdje 100 godina pa te smijene. Po milosti si dosao, po milosti odlazis.