Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREVENTIVA Sjednica Odbora za sigurnost Splitsko-dalmatinske županije

'Smanjimo kriminalitet i nasilje'

23.12.2008.
u 17:18

SPLIT – Na sjednici Odbora za sigurnost Splitsko-dalmatinske županije, kojom je predsjedao župan Ante Sanader, donesena je odluka o osnivanju četiriju radnih tijela Odbora.

Na čelu radnog tijela za suzbijanje nasilja u obitelji, delinkvencije djece i mladeži (osnovne i srednje škole) bit će Nansi Ivanišević, voditeljica Odsjeka za prosvjetu Ureda državne uprave u županiji. Predsjednik radnog tijela za suzbijanje zloporabe sredstava ovisnosti je dr. Berislav Pelivan, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo. Za predsjednika radnog tijela za suzbijanje nasilja u urbanim sredinama, javnim objektima i kršenje javnog reda i mira imenovan je Slobodan Marendić, načelnik Odjela za javni red i mir PU splitsko-dalmatinske, dok će radno tijelo za sigurnost u prometu voditi Ljubomir Jurićev-Martinčev iz Odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Splita.

Članovi Odbora za sigurnost Splitsko-dalmatinske županije usvojili su i Program rada za sljedeću godinu. U prvom tromjesečju 2009. Odbor mora napraviti cjelovitu analizu stanja problematike obiteljskog nasilja kao interdisciplinarno izvješće institucija socijalne skrbi, sudova, policije, medicinske struke, obrazovnih institucija, udruga i stručnjaka.

Mora napraviti listu preventivnih programa koji se provode u lokalnim sredinama radi izdvajanja kvalitetnih primjera i njihove implementacije na području županije.

Odbor će donijeti i prijedlog organizacije javnih tribina, okruglih stolova i drugih stručnih skupova.

– Najvažnije je – ističe tajnik Odbora za sigurnost Marko Bekavac, da se kroz partnerstvo s obrazovnim institucijama osmisli sustav promocije prihvatljivog ponašanja maloljetnika kroz javne pohvale, poticanje volonterskog rada, organizirana zabavna okupljanja i slično. Pripremit će se i prvi godišnjak Sigurnost u zajednici.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije