Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAMIR KAJIN:

'Smanjenje progresivnosti poreza na dohodak neće dovesti do povećanja prireza'

Damir Kajin
Duško Marušić/PIXSELL
25.08.2014.
u 14:33

Kajin je uvjeren da lokalna samouprava ima prostora za štednju

Predsjednik Istarskih demokrata i saborski zastupnik Damir Kajin očekuje, kazao je danas u Puli, da najavljeno smanjenje progresivnosti poreza na dohodak, koje će smanjiti prihod lokalne samouprave, a povećati prihod građana, neće dovesti do povećanja prireza. Uvjeren je da lokalna samouprava ima prostora za štednju, još jednom navodeći primjer Istarske županije.  

- Za službena putovanja potrošeno je 2,4 milijuna kuna, za prijevoz i odvojeni život 9,8 milijuna, za promidžbu 3,2 milijuna, za računalne usluge 2,3 milijuna, za intelektualne usluge 7,2 milijuna, a za podmazivanje probavnog trakta 1,35 milijuna kuna. Svakog se radnog dana u Županiji pojede 6 tisuća kuna - tvrdi Kajin, napomenuvši da tome treba pridodati i potrošnju istarskih općina i gradova.

Reagirao je i na izjavu rovinjskog gradonačelnika Giovannija Sponze, koji upravo Kajina drži krivcem za gubitak izvoznog broja Mirne i pada gospodarstva u Istri.

– Ako je tako, Istra će biti sretna zemlja - uzvratio je Kajin Sponzi napominjući kako se razvoj događaja oko Mirne i Purisa odvijao pod "visokim pokroviteljstvom IDS-a".

– Dva su ešalona: u prvom su Ivan Jakovčić, Giovanni Sponza i Boris Miletić, u drugom su Renato Krulčić, Milan Antolović i HDZ-ovac Mario Bratulić, a župan Flego je možda u trećem ili četvrtom ešalonu, ali njega ne smatram važnim u cijeloj priči - zaključio je Kajin.

>> Kajin: Istra je pretvorena u špilju razbojničku

>> 'Kajin nije vrijedan tužbe, neka izađe s dokazima'

Komentara 2

JO
joe242
09:21 27.08.2014.

Jedino sto znam za ovoga Kajina da je bio u prvim redovima kad je trebalo u penziju a sad bi odjednom malo radio

DU
Deleted user
09:31 26.08.2014.

Evo do čega su doveli naši ekonomski stručnjaci da se je i Kajin morao uključiti. Sad smo spašeni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije