Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema investicija

Kajin: Istra je pretvorena u špilju razbojničku

damir kajin
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
19.08.2014.
u 14:29

Uvjeren kako je riječ o velikom i nepotrebnom trošku Kajin je poručio da Istarski demokrati neće prihvatiti Vladinu reformu lokalne samouprave

Istra je pretvorena u špilju razbojničku, zaključio je danas u Puli predsjednik Istarskih demokrata i saborski zastupnik Damir Kajin tvrdeći kako se zadnjih desetak godina ondje nije dogodila niti jedna ozbiljna investicija. Potkrijepio je to pričom žene iz Rovinja od koje je navodno, početkom 2000.-tih brat izraelskog predsjednika Shimona Peresa želio kupiti 3,2 hektara zemljišta po cijeni od 60 eura po kvadratu. Kajin je objasnio kako je nakon nacionalizacije 50-tih, to zemljište 90-tih denacionalizirano i vraćeno obitelji, ali je pri tome i deurbanizirano, pa više nije bilo građevinsko.

- Kada su neki nanjušili vrijednost zemljišta i  moguću prodaju, gospođi od koje je Peres htio kupiti zemljište poslali su "poštara" i tražili 600 tisuća eura za ponovnu urbanizaciju. Gospođa nije imala toliki novac. Predložila je Peresu da plati, ali je on rekao da tako ne posluje, odustao je od kupovine i od Hrvatske - tvrdi Kajin i poziva Grad Rovinj da provede urbanizaciju toga zemljišta.

Reagirao je i na sudjelovanje Grada Pule u UN-ovoj inicijativi Global Compact koja promiče društveno odgovorno poslovanje.

- Grad Pula je najkontroverzniji, najnetransparentniji i najkorumpiraniji grad u Hrvatskoj zahvaljujući svojoj vlasti - rekao je Kajin dodavši kako odbijaju dostaviti podatke o financiranju medija, kontroliraju pravosuđe, a poslove dobivaju samo članovi IDS-a i njihovi partneri.

Uvjeren kako je riječ o velikom i nepotrebnom trošku Kajin je poručio da Istarski demokrati neće prihvatiti Vladinu reformu lokalne samouprave kojom se predlažu male i velike općine, mali i veliki gradovi.

>>'DORH proučava proceduru skidanja imuniteta zastupnicima u Europskom parlamentu'

>>'Ne treba ukinuti svih 20 županija, ali treba dvije trećine'

>>Propalo moraliziranje: Svi su sada Damir Kajin

Komentara 21

L0
luena 01
15:15 19.08.2014.

Tko bi to rekao za Istru , sjetimo se kako je tek tako nedavno nas predsjednik koji je bio u Istri rekao nek se druge zupanije ugledaju na Istarsku...

DU
Deleted user
15:35 19.08.2014.

Samo je odlaskom Kajina ostalo 39 razbojnika, tj. jedan je manje u igri.

Avatar gecdra
gecdra
15:48 19.08.2014.

U toj špilji je kajin Alibaba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije