Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iz šupljeg u prazno

Smanjenje deficita: AUDIO će kupiti dionice koje već posjeduje?!

'19.11.2012.,  Zagreb - Konferencija za novinare u Banskim dvorima na kojoj su premijer Zoran Milanovic i ministar Slavko Linic predstavili plan rebalansa proracuna.  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
Jurica Galoić/Pixsell
21.03.2013.
u 13:18

Pritom će porezni obveznici umjesto 488 milijuna kuna, koliko te dionice vrijede na Zagrebačkoj burzi, platiti 627 milijuna kuna kolika je uplata predviđena u proračun

Deficit proračuna smanjit će se tako da će se Agencija za upravljanje državnom imovinom (AUDIO), zadužiti kreditom i uplatiti 627 milijuna kuna u državni proračun.

Transakcija se osmislila u povodu preuzimanja dionica JANAF-a iz vlasništva iz HANDA-e u vlasništvo AUDIO-a. Riječ je o 28,26 posto dionica Janafa koje je HANDA dobila kada je još prije nekoliko godina dokapitalizirala Janaf kako bi on mogao investirati u postrojenje na Žitnjaku.

Kako je u međuvremenu Handa postala proračunski korisnik, tako je njezinu imovinu u dionicama Janafa preuzeo AUDIO. Sad će AUDIO i formalno kupiti te dionice koje prema podacima SKDD-a već posjeduje.

Pritom će porezni obveznici umjesto 488 milijuna kuna, koliko te dionice vrijede na Zagrebačkoj burzi, platiti 627 milijuna kuna kolika je uplata predviđena u proračun, plus kamate koje će pak ovisiti o uvjetima na tržištu.

>>Milanović: Neću prihvatiti Sauchinu ostavku

Ključne riječi

Komentara 14

BO
booloo
21:20 22.03.2013.

moraju malo uzburkati i zamutiti da bi mogli uzeti dok su na vlasti. kad opljačkaju što se opljačkati da prepustit će vlast, kao i račan 2000.

TP
Tihomir Prdež
13:54 21.03.2013.

Imam genijalnu ideju. Ajmo dići kredit i s njim smanjiti dug!!!

PE
perostar
08:12 22.03.2013.

a Agrokor je HANFA nakon izjava Linića i Čačića oslobodila podnošenje obavezne ponude za otkup dionica gdje bi država inkasirala 176 mil kuna i nikom niš, a sad moramo ponovo otkupljivati ono što već imamo, alo šjor Linić, daj' se probudite

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije