Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RADOBOJ Bivši HDZ-ov vijećnik optužio načelnika općine:

Službenim autom vozio svoju punicu u Beograd

26.05.2009.
u 18:10

U predizbornoj se kampanji političke stranke služe svakakvim smicalicama kako bi svoje protivnike prikazali u što lošijem svjetlu. U nekim situacijama javno prozivanje protivničkih kandidata prelazi sve granice dobrog ukusa. Ovogodišnja kampanja također je bila poligon za dobacivanja i podmetanja, a sve zbog osvajanja vlasti i fotelja čelnih ljudi.

Nadmoćna pobjeda
U općini Radoboj, sada već bivši vijećnik Ivan Vuzem (HDZ) podnio je prijavu PU krapinsko-zagorskoj protiv načelnika Anđelka Toplovca (HNS), koji je i za ove izbore bio kandidat za načelnika i to koalicije HNS-SDP-DC-SHUS-ZDS.

Njegov protukandidat za mjesto načelnika bio je mladi Matija Oraić (HDZ-HSS-HSP-ZS). Njega je u prvom krugu nadmoćno pobijedio stari načelnik Anđelko Toplovec sa 62,08 posto osvojenih glasova. HDZ-ovac Ivan Vuzem sastavio je listu grijeha načelnika Toplovca, što je u Općinu dovelo krim-policiju.

Vožnja u Beograd
Vuzem u svojoj prijavi navodi niz malverzacija koje će općinu dovesti do bankrota. Prema njegovu mišljenju, Općina je oštećena za oko 8,7 milijuna kuna. Malverzacija je bilo i pri gradnjama sportske školske dvorane, industrijske zone, igrališta, asfaltiranja cesta do klijeti.

No načelniku Toplovcu najsmješnije su priče da je službenim automobilom vozio svoju punicu i to, ni manje niti više, nego u Beograd, te da je njegova supruga u lokalnoj trgovini kupovala špeceraj na račun Općine.

To je nasmijalo i krim-policajce koji su po prijavi došli u općini istraživati ima li tu nedopuštenih radnji. Moja punica nikad u životu nije bila u Beogradu, a i vlasniku trgovine je smiješna tvrdnja o nabavi špeceraja na račun Općine.

Neka Vuzem bolje gleda tko kamo putuje, poručuje A. Topolovec. Ivan Vuzem kaže kako je kao vijećnik bio upoznat sa situacijom, te kako radi na naplatnim kućicama pa može provjeriti tko kada i kamo putuje.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije