Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PETERO UHIĆENIH

Slučaj u Šibeniku: Kuhar (51) nabavljao drogu zatvoreniku (30) i za to dobivao paprene provizije

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
24.08.2021.
u 17:48

Kuhar je u tih devet situacija zaradio ukupno 13 tisuća kuna

Šibenska policija uhitila je petero hrvatskih državljana zbog nedozvoljenog prometa drogama te posjedovanja, nabave i izrade oružja i eksplozivnih tvari. Nakon ispitivanja svima je određen istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, jedan od uhićenih je 51-godišnji Roberto L. koji je radio kao kuhar u šibenskom zatvoru. Navodno je u dogovoru s 30-godišnjim zatvorenikom Nikolom P. dostavljao drogu u zatvor kako bi ju Nikola P. mogao dalje preprodati ostalim zatvorenicima. Ovakav dogovor trajao je od 1. svibnja do 22. kolovoza ove godine, kad ih je policija nakon dugog nadzora i uhitila. 

Naime, osuđeni na dvogodišnju kaznu zatvora Nikola P. putem mobitela je komunicirao s ostalo troje prijavljenih te od njih nabavljao drogu. Među njima je bila i supruga zatvorenika Ružica P. (26) koja bi s ostalo dvoje osumnjičenih dostavljala drogu kuharu u devet navrata. 

Kuhar je u tih devet situacija zaradio ukupno 13 tisuća kuna

- Tijekom trajanja kriminalističkog istraživanja u prostorijama Zatvora u Šibeniku obavljene su pretrage spavaonica zatvorenika. U pretragama je kod 30-godišnjaka, kao i kod drugih zatvorenika, pronađeno i privremeno oduzeto 15,3 grama bruto težine hašiša, 2,9 grama bruto težine marihuane, pet komada zamotanih cigareta s marihuanom, 18 tableta te šest mobilnih telefona s pripadajućim punjačima, kazali su iz policije. 

Policija je pretražila i kuće uhićenih gdje je pronađeno i 9,5 grama bruto težine marihuane, digitalna vaga, nešto više od 60 tisuća kuna, 750 eura, automatska puška kalibra 7,62 x 25 sa spremnikom i 118 komada streljiva te poluautomatski pištolj kalibra 7,62x25 s tri spremnika i 45 komada streljiva.

VIDEO Prosječna plaća u Zagrebu porasla je više od 1100 kuna!

Ključne riječi

Komentara 6

BR
Breoxs
18:39 24.08.2021.

Ništa kuharu neće moći dokazati. Na suđenje će zvati one koji nemaju neposrednih saznanja, još će kuharu platiti svu izgubljenu zaradu.

MD
miko.damir
18:53 24.08.2021.

Petero uhićenih, jedan je kuhar, troje su na slobodi, jedan je već zatvoren. Novinaru, kako su to uhitili čovjeka koji je već na odsluženju kazne zatvora?

BR
Breoxs
18:49 24.08.2021.

Ovo prvi puta čujem! Koliko je poznato iz medija po tzv narko - zatvorima, (Split, Zadar, Pula, Remetinec...), legalno se dobivaju tablete Suboxone u svrhu nadomjesnog liječenja ovisnosti o opioidima. Tih tableta, u pravilu, ima koliko god treba upravo dada bi se onemogućile ovakve pojave da službenici postanu dileri. Očito da ovi u Šibeniku nemaju psihijatra, pa se ovakve stvari događaju . Ako nema kuhara, naći će se neki brijač, policajac, skladištar, koji će preuzeti ulogu dilera, dakle, bolje je da zaposle psihijatra nego da za 2-3 mjeseca ponovno čitamo ovakve stvari .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije