Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPITANI SVI SVJEDOCI

Slučaj star deset godina: Osumnjičeni za nesreću sestara Filipović izašao iz pritvora

Robert Žaja
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/3
15.02.2017.
u 10:01

Žaja se sumnjiči da je, vozeći u suprotnom smjeru autocestom Rijeka-Zagreb, izazvao prometnu nesreću.

Gotovo dva mjeseca proveo je u pritvoru Robert Žaja, 47-godišnjak iz Mavrinaca, koji je osumnjičen da je izazvao tešku prometnu nesreću 2006. godine u kojoj su poginule sestre Filipović.

Žaja je jučer izašao iz istražnog zatvora, a uhićen je točno na dan obilježavanja pogibije Višnje i Gorane Filipović koje su stradale 15. prosinca 2006. godine. 

Tužiteljstvo je u protekla dva mjeseca uspjelo ispitati sve predložene svjedoke, a njih je bilo dvadesetak. Za daljnji tijek postupka očekuju se rezultati kombiniranog prometno-sudskog vještačenja, a potom i podizanje optužnice protiv Roberta Žaje, javlja Novi list.

Žaja se sumnjiči da je, vozeći u suprotnom smjeru autocestom Rijeka-Zagreb, oduzeo prednost prolaska Toyoti Yaris kojim je upravljala Višnja Filipović. Kako bi izbjegla izravan udar naglo je skrenula te se njeno vozilo više puta prevrnulo. Žaja je, kako bi skratio put u pravcu Čavala, vozilom kod ulaza na benzinsku postaju Cernik ušao u južni prometni trak koji je bio namijenjen isključivo za promet u smjeru sjevera, odnosno Kikovice. Nakon nesreće nastavio je voziti te je kod izlaska Čavle napustio autocestu A6.

>> Usmrtio sestre Filipović pa mirno živio 10 godina

>> Naletio na maloljetnicu: 'Vozač je u potpunom šoku i plače, djevojka je jaukala od bolova'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije