Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Maškarin

Slučaj Maškarin: Troškovi bolesti i života mnogo su veći od ponude

maškarin
Arhiva VL
26.07.2011.
u 18:17

Mi prijedlog nismo odbili, na njega smo se očitovali ne precizirajući iznos, ali navodeći, po njihovim stavkama, koliko su stvarni troškovi Miroslavove bolesti i života. Ti troškovi znatno premašuju predložene iznose – objašnjava I. Barić.

Pet godina otkad je Miroslav Maškarin nakon operacije crvuljka koja je pošla po zlu ostao bez lijeve noge, a četiri otkako se vodi nekoliko sudskih postupaka vezanih uz taj slučaj, mladi Rabljanin strpljivo čeka pravednu odštetu. Od države i KBC-a Rijeka, podsjetimo, zatražio je odštetu od 13 milijuna kuna, a nakon više od tri godine premišljanja u veljači ove godine ponuđeno mu je nagodba s iznosom od 1,952 milijuna kuna. Maškarinova punomoćnica, odvjetnica Ingrid Barić, taj je iznos ocijenila ponižavajućim što je, kaže, u očitovanju na prijedlog podrobno obrazložila.

– Mi prijedlog nismo odbili, na njega smo se očitovali ne precizirajući iznos, ali navodeći, po njihovim stavkama, koliko su stvarni troškovi Miroslavove bolesti i života. Ti troškovi znatno premašuju predložene iznose – objašnjava I. Barić.

Primjerice, na ime izgubljene zarade ne nudi se ni lipe, a samo taj iznos doseže 240 tisuća kuna za proteklo razdoblje, naknada za tuđu njegu računa se po 500 kuna mjesečno, a stvarni je iznos dvije tisuće kuna. Gdje su još ortopedska pomagala, bionička noga koja bi mu olakšala život stoji 45 tisuća eura, a za cijeli mu se život na ime dodatnih pomagala nudi 200 tisuća kuna, nabraja punomoćnica.

Na ovo očitovanje koje je tuženima, državi i KBC-u, upućeno preko suda, mladi Rabljanin sada čeka odgovor, a u međuvremenu trebalo bi biti obavljeno vještačenje njegova zdravstvenog stanja, odnosno stupnja oštećenja. Prema HZZO-u Miroslav ima stopostotnu invalidnost, sad to treba utvrditi i nezavisnim vještačenjem da bi sud mogao dosuditi odštetu u slučaju da nagodbe ne bude.

Ključne riječi

Komentara 7

DR
drugTitoforever
23:07 26.07.2011.

Cim se LUka prezdere, eo odmah helikoptera da ga vozi na WC. Cudi me da se jos nije koristio Vladinim avionom, ali jos ima vremena ....

AL
alapača
07:24 27.07.2011.

i bolnice i liječnici i hzzo trebali bi imati obvezno osiguranje za slučaj štete pacijentu. tada bi se brzo vidjelo koliko koji liječnik, bolnica i čelništvo hzzo vrijede i ti podaci bi trebali biti javni.

YO
yocko
19:18 26.07.2011.

šta bi bilo da se je ovo Bebiču dogodilo ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije