Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSEBNE EVIDENCIJE

Slučaj Kongo zainteresirao i Europski parlament, stiže nova rezolucija

16.01.2023.
u 08:02

Na prijedlog zastupnika Hrvatskih suverenista Ladislava Ilčića, o situaciji s međudržavnim posvojenjima očitovat će se Europska komisija, a rezolucijom će se pozvati članice na uspostavu efikasnog sustava zaštite djece

Ključne riječi

Komentara 71

BR
Brandfackel2
08:24 16.01.2023.

Što se u Hrvatskoj čeka s istragama i hapšenjima zbog izdavanja putovnica djeci iz Konga?! Samo da napomenem, prije nekiliko dana na radiju emisija, Hrvat iz Argentine, profesor matematike u Buenos Airesu, čeka već godinama na odgovor institucija u svezi dobivanja hrvatske putovnice i preseljenja u Zadar....

BE
Berri
08:25 16.01.2023.

Treba dobro pročešljati sva posvojenja djece iz Afrike u posljednjih 5 godina. Ispada da je lakše dobiti papire za djecu iz Afrike od papira koje ZOO Zagreb treba za geparda. Godinama se upozorava na ovaj problem, no ti koji su upozoravali dobili su etiketu ksenofoba i rasista. Tipična zeleno-ljevičarska diskreditacija je lijepljenje etikete da si ksenofob i rasist, a samo pitaš za biološku obitelj te posvojene djece.

Avatar Barba
Barba
08:18 16.01.2023.

Valja utvrditi svako posvojenje iz Afrike, sve dokumente u vezi s njima i tko ih je izdao. Utvrditi da li su posvojena djeca s posvojiteljima. Ukoliko nisu, odmah te slučajeve tretirati kao trgovinu djecom i do detalja istražiti, pronaći djecu i staviti pod socijalnu skrb. Apsolutno zabraniti posvojenja djece iz zemalja u kojima je utvrđena praksa trgovanja djecom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?