Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanitarci

Složili slogan, zaradili 2500 kuna pa ih dali Azilu za napuštene pse

slogan
29.06.2010.
u 20:00

“Ne, to nije naša mašta, gurali smo ruke u sve i svašta”, poruka je koja je osječkom IV. razredu osigurala nagradu kojom su pomogli životinjama.

“To nije naša mašta, gurali smo ruke u sve i svašta!“ - poručili su posljednjeg dana nastave maturanti 4. osječke Poljoprivredne i veterinarske škole. Nisu ni slutili da će njihov slogan otisnut na majicama s nogu oboriti Savjet mladih Osječko-baranjske županije koji ih je zbog toga nagradio s 2500 kuna.

Smišljao cijeli razred

–  Kada bi taj novac podijelili na nas 29 nitko ne bi imao ništa. Mogli bismo otići u kafić na kavu i tako bi sve palo u zaborav. Zbog toga smo odlučili napraviti nešto korisno – priča, sada već, završena veterinarska tehničarka Dijana Arbutina. Njezin razred bio je jednoglasan u svojoj odluci – novac će dati u humanitarne svrhe. Dvojili su kome je najpotrebniji. Nakon nekoliko prijedloga “pao“ je zaključak – 1500 kuna uplatit će na račun osječkog Azila za napuštene pse u Nemetinu, a ostatak će platiti u sjećanje na svojega tragično preminuloga kolegu.

– Postoje različite dobrotvorne udruge, ali rijetko tko daje novac za životinje. No, kako nam je to struka izbor nije bio težak – nastavlja Dijana, koja je “transakciju“ i dogovorila s azilskim volonterima kamo tehničari nikada nisu otišli.

– Nitko od nas nije tamo volontirao. Morat ćemo se dogovoriti, pa skoknuti do njih  – odgovorio je Ivan.

Kuna za jedinicu

Slogan im je sinuo u posljednji tren. Cijeli razred je smišljao što napisati.

– Imali smo čak i “Veterinari s greškom“ – sjetio se Ivan. Vijest o osvojenoj nagradi, dojavila im je razrednica Branka Dubravac. Oni su joj prva generacija učenika. – Drago mi je što su nagradu odlučili proslijediti dalje – ponosna je razrednica dok je predsjednica Udruge “Pobjede“, čiji se volonteri brinu o psima, Ivana Crnoja dodala kako će s tim novcem sterilizirati šest kuja.

– Nismo znali tko nam je novac proslijedio, pa smo ih tražili putem Facebooka. Javila se jedna učenica. S tom ćemo uplatom sterilizirati kuje. Samo jedna u šest godina može reproducirati 70.000 štenaca – objasnila je Crnoja te dodala kako im je još jedan razred veterinarskih tehničara donirao 460 kuna. Oni su, pak, za svaku upisanu jedinicu tijekom protekle godine morali u razrednu kasicu uplatiti po jednu kunu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije