Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kazna

Slovenskom Fritzlu potvrđena kazna od 17 godina zatvora

silovanje
Arhivska fotografija
20.05.2011.
u 08:30

Peter Rakuš osuđen je na 17 godina zatvora zbog silovanja kćeri koja je s njim začela i rodila dijete kad je imala samo 15 godina te za nasilje nad ostalim članovima obitelji

Slovenski vrhovni sud odbio je zahtjev za poništenje prvostupanjske presude i obnovu postupka protiv 64-godišnjeg Petera Rakuša, kojega mediji nazivaju "Fritzlom iz Ptuja", jer je osuđen za silovanje vlastite malodobne kćeri pa će ostati u zatvoru još 15 godina.

Potvrdio je to odvjetnik Franci Matoz, koji je na sudu u Ptuju na suđenju 2009. godine zastupao interes žrtava u Rakušovoj obitelji. Matoz je izrazio zadovoljstvo što je Vrhovni sud odbacio osuđenikov zahtjev za obnovu procesa te mu potvrdio prvostupanjsku kaznu, maksimalnu koja je moguća za takva kaznena djela.

Rakušu je jedinstvena kazna od 17 godina zatvora određena zbog silovanja kćeri koja je s njim začela i rodila dijete kad je imala samo 15 godina te za nasilje nad ostalim članovima obitelji.

Sud u Ptuju krajem prošle godine protiv njega je podigao nove optužnice za dugogodišnje spolno nasilje nad još dvije kćeri, što odvjetnik oštećene obitelji nije želio komentirati.

Ključne riječi

Komentara 21

MP
mpusiu0107
08:43 20.05.2011.

To je ta EU i europljani o kijma na staln pravi EU janez piše tu :)) svaka cast stvarno su civilizirani :)

Avatar lola lola
lola lola
08:50 20.05.2011.

Prijatelju, zelis reci da mi nismo dio Europe? Pa zar vec nije dosta izolacije....Idemo onda na Balkan!

CA
CastrumFF
10:02 20.05.2011.

@mpusiu107 Kakve vezu ima civiliziranost naroda i ovaj psihopat? Na osnovu jednog psihopata postavljat ocijenu za celi narod? Ne budi smiješan!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije