Naslovnica Vijesti Svijet

Slovenski znanstvenik: 'Uklonite Melanijin kip, to je namjerno vrijeđanje američkog predsjednika i supruge'

Drveni kip Melanije Trump je prema ideji američkog konceptulanog umjetnika Brada Downeyja izradio domaći drvorezbar Aleš Župevc.
11. srpnja 2019. u 15:18 1 komentara 614 prikaza
Spomenik Melaniji Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Ružni drveni kip Melanije Trump, nedavno postavljen blizu gradića Sevnice u kojem je odrasla američka prva dama, trebalo bi odmah ukloniti jer kvari američko-slovenske odnose, ocijenio je poznati slovenski znanstvenik dr. Peter Starič.

Kip Melanije Trump DIO IZLOŽBE Melanija, jesi li to ti? Kako vam se sviđa njen prvi javni spomenik?

"Oni koji su napravili i postavili to ruglo znali su da njime neće unaprijediti naše odnose s SAD-om i možemo reći da je to namjerni pokušaj vrijeđanja američkog predsjednika i njegove supruge", rekao je Starič (92), fizičar i elektroničar .

"Stvar ima političku pozadinu, a kip bi trebalo odmah odstraniti", kazao je za ljubljanski  "Reporter" taj znanstvenik koji je dio svoje karijere, 60-ih godina 20. stoljeća, proveo u Sjedinjenim Državama.

"Ovakve nas stvari još više potiskuju prema Rusima, s kojima smo  imali vrlo  loše iskustvo nakon što je Staljin Jugoslaviju isključio iz svoje "crvene Crkve. Tada su nas iz te neprilike koju su izazvali Rusi i naši komunisti izvlačili Amerikanci, a sada im se izgleda rugamo", kazao je ogorčeni Starič.

U javnosti i medijima Starič se često oglašava u povodu aktualnih znanstvenih, društvenih i političkih tema, a za sebe tvrdi da je u doba Jugoslavije bio disident i protivnik komunističkog režima.

nije ih štedio Bivši muž Ivane Trump oštro o cijeloj obitelji, otkrio prljave detalje

Navodni spomenik Melaniji Trump po Staričevu mišljenju pravo je ruglo. U grobu bi se zbog njega okrenuo i autor teksta slovenske himne, najveći slovenski  pjesnik France Prešern, jer je u svojim lirskim pjesmama posebno slavio ljepotu slovenskih žena, zato ga treba što prije odstraniti, ocijenio je.

Drveni kip Melanije Trump je prema ideji američkog konceptulanog umjetnika Brada Downeyja izradio domaći drvorezbar Aleš Župevc. 

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas

  • Toni66:

    Slovenski znanstvenik: 'Uklonite Melanijin kip, to je namjerno vrijeđanje američkog predsjednika i supruge, kad sam ja to odavno po prvoj objavi slično komentirao . Jer imalo normalan može da vidi da je to samo podvala pokušaj tipa i da dokaže ... prikaži još!že kako su mnogi kreteni i padaju na štosove "kad im drogirani mentalno skrenuti - majstori prodaju naivčinama priće i smeće tj. muda pod bubrege..