Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Slovenski predsjednik Türk smanjio troškove putovanja 80 posto

turk
Željko Hladika
29.12.2009.
u 14:22

Na putovanje na zasjedanje Glavne skupštine UN-a putovao je redovnom zrakoplovnom linijom, a na ostalim je putovanjima koristio usluge najboljeg ponuđača izabranog na natječaju za javne nabave.

Slovenski predsjednik Danilo Türk ove je godine za putovanja u inozemstvo potrošio 80 posto manje novca nego lani. Prošle je godine putovao 26 puta i potrošio 716 tisuća eura, a ove je godine bio na 17 putovanja i potrošio 141 tisuću eura.

Na putovanje na zasjedanje Glavne skupštine UN-a putovao je redovnom zrakoplovnom linijom, a na ostalim je putovanjima koristio usluge najboljeg ponuđača izabranog na natječaju za javne nabave.

Türka na putovanjima prate zaštitari, predstavnici protokola i MVP-a pa im troškove plaćaju njihove službe, a kada ga prate gospodarstvenici troškove plaćaju njihove tvrtke.

Ključne riječi

Komentara 16

DO
downunder
14:57 29.12.2009.

EU@Janez -- stari zlobniče ti bi htio kupiti brod a ni pravilno ni napisati \"brodove\" pa pišeš \"brodeve\". Fakat si smješan

OB
-obrisani-
14:34 29.12.2009.

Nas sto potrosi ,potrosi na kaHvu i ceka penziju a nije ni svjestan da je vec 10 godina kako je penzionisan.

OB
-obrisani-
14:42 29.12.2009.

Smanjenje troškova Slovenskoga predjsednika Danila Türka na putovanja je logičan i pragmatičan potez. Danilo zna da trebamo 5 milijona eura za arbitražni sud u vezi granice i kasnije podosta novaca jer čemo radi novoga mora masovno kupovati brodeve i jedrilice.. Možda poneki i uglavnim oni vlastnici vikendica čak dođu na odmor u Hrvatsku. Uglavnom u vremenu recesije šparamo i štedimo za bolja vremena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije