Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBJEGLIČKA KRIZA
Povratak na članak

Na austrijsku granicu stiglo 4.500 izbjeglica, srušili ogradu i ušli u zemlju

Slovenski predsjednik Borut Pahor u Bruxellesu je dobio jamstvo da Njemačka i Austrija do daljnjega neće zatvoriti svoje granice, javljaju slovenski mediji

Komentari 290

ZG
zorbas.grk
08:07 20.10.2015.

sve države u susjedstvu imaju pametne premijere a mi peh

VL
Avatar Retardo
Retardo
07:57 20.10.2015.

Vojska na granici, pa to je strašno, grozno, Bog će ih kazniti? Ne, čekaj, to su Zoka i Ostoja govorili sa mađarsku i češku vojsku na mađarskoj granici, a ovo je ipak Slovenija, to je Zokin svijet, to je jedna uređena država, pa Zoka se čuje s Cerarom svake dve minute preko svog pametnog telefona....ajd da se ne muljamo, Milanović namjerno provocira Slovence kako bi ovi što prije zatvorili granicu i od Hrvatske napravili hot-spot s desecima tajnih prihvatnih centara. Što je s Ježevom, Ostoja je prije dva dana napunio Ježevo, sad se o tome ništa ne priča? A Slavonski Brod, prvo kažu 5 tisuća mjesta, a onda ispada 15 tisuća.

VL
I1
ing-12345
07:50 20.10.2015.

A svi oni su kritizirali Madžarsku i Orbana zbog ograde i slanja vojske na granicu . A sada će je svi izgraditi na svojim granicama i poslati svoju vojsku- Koji licemjeri.

VL
NE
nemanatrag
07:55 20.10.2015.

Sad su Slovenci Hrvati a Hrvati Srbi...šaraj malo Milanoviću...

VL
BK
branko-kockica
08:10 20.10.2015.

Inteligentan političar bi sad pokušao dogovoriti sa Slovenijom zajednički nadzor hrvatsko-srpske granice, pa čak i eventualnu zajedničku izgradnju ograde, ne bi se ponašao kao najgori čoban kojem je glavni cilj u životu biti glavni hadžija u lokalnoj birtiji. Sloveniji bi odgovaralo da makne problem sa svoje granice, a Hrvatskoj bi odgovarala pomoć na hrvatsko-srpskoj granici.

VL
DU
Deleted user
08:14 20.10.2015.

Upravo sam otvorio SVICARSKE novine i nemogu vjerovati samo je uslo 5 Afganistana i 2 Iranca i oni odmah salju vojsku da cuva granicu naravno desnica dobila izbore u nedjelju sada su po rangu najjaca stranka u evropi sto se tice drzavne sigurnosti 20min @ch

VL
CA
CastrumFF
08:12 20.10.2015.

Prije mjesec dana, Milanović se ljutio na Srbe kad su isto radili što i danas Hrvatska. Sječamo se one: "Šaraj malo brate". A danas? Danas voze begunce u šumu i savjetuju im ilegalni prelazak u Sloveniju. Same all, same all....

VL
Avatar MENSA
MENSA
08:26 20.10.2015.

Stvarno je već iritantna upotreba izraza "izbjeglička kriza" koji sa stvarnim stanjem nema ama baš nikakve veze. Očigledno je da se radi o pomno smišljenom planu "invazije" muslimana na Europu, a i europski (prije svega Austrijski) i svjetski mediji većji već duže vremena "bruje" o tome da obavještajni podaci dokazuju da tu cijelu "izbjegličku ujdurmu" financira Jacob Rotschild s po 16.000 $ svakom izbjeglici te Arapski Emirari koji također stimuliraju svakog "izbjeglicu" u Europu s 5.000 $ .Kada EU počne čvršće primjenjivati Dublinski sporazum, (a to je samo pitanje vremena) i sve države EU (osim nas) intenzivno rade na jačanju kontrole svojih granica, onda bi se vrlo lako moglo dogoditi da upravo u Lijepoj Našoj završi veliki broj tih navodnih "izbjeglica" i da nam se "u trenu" desi neviđena socijalna , kulturološka i civilizacijska katastrofa. U očaju nad našim ponašanjem samo mogu zavapiti...."Bože , zašto Orban nije Hrvat?"!

VL
NP
npravednost
08:03 20.10.2015.

tako to radi svaka normalna država koja brine o nacionalnim interesima - za razliku od izgubljenih, bolno nesposobnih drugova zorana i ostoje ! to je ono zokijevo fino društvo s kojim se ovaj bahati klaun druži

VL
DU
Deleted user
08:18 20.10.2015.

Raspao se "plan C" počima plan "D", sve je spremno: Hrvatska za 14 dana diže zid na srpskoj granici,sad očekujemo ispriku predsjednici!

VL
PA
paprikaš
08:29 20.10.2015.

sve muškarce koji su sposobni da nose pušku nazad nek brane svoju državu,pa oni su obićni dezerteri

VL
SP
Spina
08:33 20.10.2015.

kad je Srbija slala migrante svuda po zelenoj granici onda je bila teza da se naš sustav raspao i da nismo u stanju to odraditi. Sad kad se isto događa prema Sloveniji, zašto sad ne tvrdite da se sustav u Sloveniji raspao, imali su još više vremena za pripremu nego mi, a austrijanci službeno tvrde da nisu ograničili broj ljudi. Slovenci , nespremni sad će uzeti Orbanove metode jer vide da se Orban najmanje sekira i baš ga briga što tko misli o njemu. Definitivno, ako slovenci zatvore, morat ćemo zatvorirti i mi, jer sa Srbijom ipak nismo toliko dobri da bi s njima solidarno dijelili teret, pa makar po cijenu da opet "narušavamo dobrosusjedske odnose". A generalno rješenje Europske komisije očekuje se u proljeće 2027.

VL
ST
stefj
08:20 20.10.2015.

Tja, sve izglednije da ćemo biti prenatrpani izbjeglicama. Toliko o raznim planovima ove vlade, sve se raspalo još gore nego plan 21. Na kraju će nam opet pričati da plana i obećanja zapravo nije niti bilo... Trebalo je uspostaviti kontrolu granice čim su Mađari počeli raditi žicu, ne znam što se očekivalo. Ova vlada sve radi po načelu - pa valjda neće nas. Tako su i donosili zakone i određivali gospodarske poteze... I gdje smo sad? Da su nam brojke iz 2011. svi bi urlali od sreće. Tako će biti i sa izbjeglicama - eh da ih bar nismo pustili u zemlju... Čemu svi ti kampovi i prihvatilišta po Hrvatskoj? Očito je priprema za dugotrajni smještaj migranata i to njih desetke tisuća... Umjesto da nam dođu policajci i vojnici iz EU-a, koji bi nešto love i potrošili, doći će nam sirotinja i ekstremisti koje ćemo mi hraniti.

VL
Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
08:25 20.10.2015.

Milanović i Ostojić su malograđani.

VL
Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
08:08 20.10.2015.

eto tako se pravi kaos u svitu,MASONI imaju svoju formulu,napravi KAOS,cekaj REAKCIJU,nametni RJESENJE...hahahahahh e -moj NARODE....

VL
KA
kapunjohan
08:33 20.10.2015.

Orban je pravilno predvidio razvoj sitacije s migrantima i pripremio se za ,,vrh,, krize a to je kad se Njemačk ,,napuni,,.To što su Srbi govorili ,,primit će mo 150.000 izbjeglica a hrvatska vlada nudila smiještaji hranu za još veći broj je samo nerazumijevanje situacije.Migranti nisu izbjeglice, izbjeglice se privremeno zbrinu dok se popravi situacija ,,doma ,, migranti traže trajni,, smiještaj za budući bolji život i ne žele povratak u svoje države, ni kad se smiri situacija.Zato su Hrvatska i Srbija zatečene , migranti nisu prihvatili njihovu ponudu.Kad dođe do potpunog kaosa /ako se kordinirano ne zatvori grčka granica/, punit će se i ti smiještaji a porast će i interes za azil- eto šanse da Hrvatska ,,raste,,

VL
SL
Slovenkanaslužbenomputu
08:40 20.10.2015.

Nije mi bilo jasno zašto je Milanović tako arogantan,a sad znam: pa on je Srb! To objašnjava i to, da izbjeglice prolaze slobodno u Hrvatsku.

VL
MA
marinbarin
08:42 20.10.2015.

U jutrasnjim svedskim novinama pise da Austrija namjerava poceti slati izbjeglice nazad na Balkan.

VL
DU
Deleted user
09:46 20.10.2015.

Rijeka, Istra i Međimurje željno iščekuju izgradnju prihvatilišta za migrante. Ove poznata multikulturalna i snošljiva područja raširenih ruku će dočekati migrantsku nejač.

VL
PR
Proljeće1971
08:41 20.10.2015.

Ja mislim da se milanović igra kao malo djete njemu je sve ovo igra. Slovence provocira i na divlje prijelaze šalje izbjeglice a kad su to srbi radili onda se pjenio i zajapurio od ljutnje. Ovo je postala igra šaha.

VL
« 1 2 3 4 5 6 ... 10 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.