Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
migranti

Slovenska policija opet otkrila ilegalne migrante, upozorava i Hrvatsku

Photo by Craig Whitehead on Unsplash
31.07.2018.
u 15:35

'Uz nastavak sadašnjeg trenda rasta ilegalnih migranata naša će država uskoro biti prisiljena donijeti određene mjere koje neće biti lake ni za Sloveniju, ali bi u takvom razvoju situacije bile neophodne'

Slovenska policija u ponedjeljak je, tijekom ophodnje uz granicu s  Hrvatskom, na području Črnomelja u južnoj Sloveniji zatekla 22 stranca različitih nacionalnosti iz Afrike i s Bliskog istoka te je utvrđeno da su nezakonito prešli granicu, objavila je u utorak policijska postaja u Novom Mestu, zadužena za taj sektor međudržavne granice.

Postupak u vezi sa zatečenim ilegalnim migrantima još je u tijeku, a radi se o po 8 državljana Pakistana i Maroka, 3 Iranca, dva Afganistanca i jednom Iračaninu.

Kako navode slovenski policijski izvori, u zadnjem razdoblju najviše ilegalnih migranata koji nezakonito uđu u Sloveniju otkrije se na području Črnomelja te na području koparske općine, a povećava se i broj otkrivenih prijestupnika koji se bave ilegalnim prijevozom migranata iz različitih država, koji se odlučuju na taj prijestup iz lukrativnih pobuda unatoč visokim zapriječenim kaznama, prenose slovenski mediji.

Državni tajnik u slovenskom MUP-u Boštjan Šefic izjavio je tim povodom u ponedjeljak za Slovenski radio da bi Hrvatska trebala bolje čuvati svoje granice prema susjednim državama, nečlanicama EU-a, kako migranti ne bi dolazili u Sloveniju jer ima obvezu zaštite vanjske granice EU-a.

"Uz nastavak sadašnjeg trenda rasta ilegalnih migranata naša će država uskoro biti prisiljena donijeti određene mjere koje neće biti lake ni za Sloveniju, ali bi u takvom razvoju situacije bile neophodne", kazao je Šefic za Slovenski javni radio servis.

Ustvrdio je čak da slovenska policija "uhvati skoro tisuću migranata i izbjeglica" mjesečno, pri ilegalnom prelasku slovensko-hrvatske granice i ulasku u Schengenski prostor i da je to "definitivno previše" te da to dokazuje kako Hrvatska, "unatoč tome što se trudi", svoj posao čuvanja vanjske granice EU-a "ne obavlja kako bi trebala".

>> Pogledajte i galeriju fotografija 'Migranti se iskrcali u Španjolskoj'

1/9
Ključne riječi

Komentara 14

I1
ing-12345
16:55 31.07.2018.

Udbaš Božonović kao i njegov gazda Plenković laže čim zine. Preko Hrvatske granice muslimanski imigranti prolaze kao kroz švicarski sir. Ako je u BIH ušlo 9.000 imigranata a sada ih je samo 3.000 gjde je razlika od 6.000. Otišla u Sloveniju preko Hrvatske. A Božinović tvrdi da ne treba žica. Ovo samo potvrđuje da treba žica i postavljanje hrvatske vojske na granicu i upucavanje svakoga tko pokuša ilegalno prijeći granicu.

KR
Krotila
16:02 31.07.2018.

VojskU s bojevom mUnicijom na granice!!!

RO
rotuutor
16:33 31.07.2018.

Bez zilet zice nista,a onaj ONO i DSZ ministar tvrdi policaci dobro cuvaju granicu.Mo's mislit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije