Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPOSTAVA DIJALOGA

Slovenija za jačanje gospodarske suradnje s Rusijom kojoj je EU nametnuo sankcije

06.02.2013., Otocec, Slovenija - Sastanak ministara vanjskih poslova Hrvatske i Slovenije Vesne Pusic i Karla Erjavca u hotelu Grad Otocec u Sloveniji. Tema sastanka su otvorena pitanja izmedju Hrvatske i Slovenije. Karl Erjavec.  Photo: Zeljko Lukunic/PI
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/5
18.11.2016.
u 20:05

"Sadašnje sankcije EU-a jako otežavaju međusobnu ekonomsku suradnju"

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec založio se u petak za jačanje gospodarskih veza Slovenije s Rusijom kao i rješavanje dijalogom problema između EU-a i Rusije kojoj je Unija nametnula sankcije zbog vojne intervencije u Ukrajini i aneksije Krima.

"Sadašnje sankcije EU-a  jako otežavaju međusobnu ekonomsku suradnju, ali ostajem optimističan da i u ovim uvjetima ona može napredovati", kazao je  Erjavec u petak na zajedničkoj konferenciji za novinare s ruskim ministrom komunikacija Nikolajem Nikiforovom nakon zasjedanja međudržavnog povjerenstva za suradnju na Brdu kod Kranja. 

Slovenija se po njegovim riječima zauzima za otvoren dijalog s Rusijom unutar EU-a.

"Smatramo da se kroz dijalog sva otvorena pitanja mogu riješiti", dodao je istaknuvši da se kontakti Ljubljane i Moskve i suradnja odvijaju na najvišim razinama.

Nikiforov je rekao kako povjerenstvo istražuje nove mogućnosti za rast trgovine i investicija, a prilika za jačanje suradnje je mnogo, ne samo na gospodarskom području.

Povjerenstvo je proširilo postojeću listu perspektivnih projekata nastavka suradnje na raznim područjima, uključujući energetiku, informacijsku tehnologiju, tehniku, industriju i promet, a neka slovenska poduzeća izrazila su spremnost za zajednički nastup s ruskima na trećim tržištima.

>> Obama i europski čelnici čvrsto uz NATO i za sankcije Rusiji

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar babas
babas
12:55 19.11.2016.

Slovenci su oduvijek bili razvijeniji i napredniji od nas iz jednostavnog razloga što je njima Slovenija i interesi Slovenije na prvom mjestu. U Jugi su našim komunjarama Jugoslavija i Beograd bili na prvom mjestu,a danas im je EU i Brisel na prvom mjestu. A Hrvati i Hrvatska su nebitni,stoka sitnog zuba!

Avatar Joco Udmanić
Joco Udmanić
09:54 19.11.2016.

Svaka čast Sloveniji.

UN
unbekant
13:07 19.11.2016.

Sta je Juzna Koreja za svjet na istoku,to ce u buduce biti Slovenija za europu,polahko samo,sve dolazi na i u svoje vrjeme,cim Trump stupi na duznost,i Rusima se ukidaju sankcije,mozda ne odmah bukvalno,ali postepeno je sigurno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije