Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Analiza ljubljanskog Dnevnika:
Povratak na članak

Slovenija u sporu s Hrvatskom očekuje pomoć Putina i Melanije Trump!?

'Teško je vjerovati da bi se Trump čija je supruga iz Sevnice postavio na stranu Hrvatske'

Komentari 18

AR
arizin
17:02 03.01.2017.

Melanija se deklarirala kao Austrijanka, a koliko su je Slovenski mediji blatili govori činjenica da je podignula tužbu protiv njih nekoliko...Tako da te priče kako će im Trump biti podloga mogu komotno zaboraviti.Uostalom u tih prvih 5 mjeseci se sigurno neće baviti našom arbitražom, ima on jako puno posla kod kuće i neprijatelja na svim stranama od medija do establišmenta...Slovenci opet sanjaju malo previše neke bajke.

VL
Avatar duka4
duka4
17:05 03.01.2017.

kakve veze ima Slavica tramp ili putin s granicom sa Slovenijom. Jel vi to hoćete silom nešto uzeti

VL
DO
dobarsavjet
17:06 03.01.2017.

Valjda je sudstvo neovisno, a ne donosi presude Trump? Slovenci su uvijek bili podli.

VL
NE
Nenadjebivi
17:45 03.01.2017.

Slovenci su svjesni da traže djelove hrvatskog morskog teritorija koje na osnovu međunarodnog pomorskog prava ne mogu dobiti pa onda već dugo nastoje to ostvariti raznim političkim pritiscima , ucjenama i smicalicama ali nadam se da im to neće uspjetiti , međunarodno pravo je na našoj strani ali nažalost neki su naši političari popustili u više navrata , u prvom redu Račan koji je pristao na sramotni sporazum sa Drnovšekom ali to srečom ipak nije ratificirao Sabor , potom smo nažalost pristali i na arbitražu unaprijed se postavivši u nepovoljan položaj i znamo naposljetku kako su Slovenci zakulisanim igricama nastojali utjecati na ishod arbitraže , naime Hrvatska nikada nije smjela pristati na arbitražu oko teritorija koji zapravo uopće nije sporan nego su ga Slovenci svojim neosnovanim teritorijalnim pretenzijama učinili takvim.

VL
DU
Deleted user
17:27 03.01.2017.

Ak sam dobro shvatil slovenski analitičari bi s Hrvatskom mijenjali hrvatsku Svetu geru za hrvatski Piranski zaljev i to smatraju kompromisom 😂

VL
BF
bf2
18:51 03.01.2017.

Ne kupujem slovenske proizvode :)

VL
Avatar Torento
Torento
19:48 03.01.2017.

Zašto političari misle o nekakvoj supermoćnoj EU? Pa ultrazadužena Grčka blokira Makedoniju od EU i NATO i ne može im nitko ništa. EU je ogroman papirnati tigar čije prijetnje mogu ustrašiti samo maloumne.

VL
DU
Deleted user
20:26 03.01.2017.

Cemu ta presuda kada smo odbacili sudjelovanje i tiem ucinili nistavnim njenu presudu. prestanite vise nametati taj sud koji je potvrdjeno kontaminiran. dosta vise snagama koje govore protiv ove zemlje i ljudi koji tu zive.

VL
PE
pep
17:51 03.01.2017.

Slovencima su na pameti sve opcije samo im ne odgovara medjunarodno pravo i neovisno i profesionalno arbitriranje.

VL
Avatar man_cro
man_cro
20:01 03.01.2017.

Pored Bliskog Istoka, Kine i Brexita, Trump će naravno kao fokus svoje vanjske politike staviti jedan nebitan zaljev unutar Unije

VL
ST
stomugromova
19:49 03.01.2017.

Ništa od toga.

VL
DE
demokršćanin
09:30 04.01.2017.

Mali i isfrustirani narod i dalje misli da je ono što se njima snilo mora i ostvariti.Hrvatska ne priznaje prevarantsku arbitražu i mora se i dalje boriti za svoj teritorij.Baš briga Trampa i Putina za tamo nekakvu sv.Geru i Savudrijsku valu.

VL
VI
VisAVis2
21:57 03.01.2017.

Mi smo pristali na arbitražu te time ne more sdp ovska vlada jednostrano iz nje odstupiti, bez obzira na razloge! Naime, ako se jednoj strani nešto ne sviđa, ona može tražiti ispravljanje uočenog (npr. izuzeće suca, članova vijeća i sl),, ali ne može dovoditi u pitanje sam arbitražni postupak, koji je supotpisala! Radi navedenog, lakrdijaška je milanovićeva politika kojom se je "povukao" iz postupka, jer nigdje i ničim nije bilo uvjetovano hrvatsko sudjelovanje u postupku (ako očeš hočeš, a ako neš nećeš, arbitražni postupak se svejedno vodi, jer je jaca to potpisala i kvit)! Ono što je simptomatično to je da slovenci nijedan pravni argument ne spominju koji bi rezultirao njihovim uspjehom, a trgovanje s hrvatskim prostorima za hrvatske prostore (Sv. Gera), je u najmanju ruku recimo neprimjereno! Što čekaju sve vlade, što se nije do sada već preuzela Sv.Gera (koja je apsolutno i suglasno) Hrvatska, i kvit!

VL
HI
highlander.ikea
18:05 03.01.2017.

Build the wall posred Piranskog zaljeva.

VL
DU
Deleted user
17:33 03.01.2017.

Bit ce onako kako veliki odluce jer Hrvati i Slovenci se tu nista ne pitaju.....

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.