Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljubljanska banka

Slovenija očekuje da će RH svoje obveze poštovati u praksi

vesna pusić,karl erjavec (1)
AFP/PIXSELL
03.10.2012.
u 10:13

– Pismo bivšeg ministra financija RH Ivana Šukera od listopada 2010. već sadržava posve jasnu obavezu RH za nastavak pregovora u okviru BiS-a po pitanju jamstava za devizne uloge nekadašnje SFRJ – piše u priopćenju slovenskog veleposlanstva

Na najavu hrvatske strane da će Sloveniji proslijediti prijedlog na osnovi kojeg bi Hrvatska obnovila svoju spremnost za rješavanje pitanje Ljubljanske banke pred Bankom za međunarodna poravnanja u Baselu reagiralo je slovensko veleposlanstvo u Hrvatskoj. Kako je priopćeno iz  veleposlanstva Republike Slovenije, Slovenija očekuje da će hrvatska svoje više puta dane obaveze poštovati i u praksi.

''Pismo bivšeg ministra financija Republike Hrvatske Ivana Šukera od listopada 2010. već sadržava posve jasnu obavezu Republike Hrvatske za nastavak pregovora u okviru BiS-a po pitanju jamstava za devizne uloge nekadašnje SFRJ. Republika Slovenija očekuje da će Republika Hrvatska svoje više puta dane obaveze poštovati i u praksi. U tom smislu Republika Slovenija ponovno naglašava da o istoj stvari nije moguće istovremeno pregovarati i tužiti se. Stoga očekuje rješenje problema hrvatskih državnih ovlasti dvjema komercijalnima bankama za tužbe protiv Ljubljanske banke i Nove ljubljanske banke, za koje Slovenija smatra da su u suprotnosti s preuzetim međunarodnim obavezama Republike Hrvatske. Republika Slovenija ponavlja da ne želi samo pregovarati nego problem i riješiti. Zato očekuje da će financijski stručnjaci dr. France Arhar i Zdravko Rogić idućeg četvrtka raspravljati i o pitanju spornih ovlasti. Veleposlanstvo Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj vjeruje da je dobrom voljom obiju strana moguće naći rješenje koje će biti u obostranu korist'', piše u priopćenju.

>> Pusić: Odbili su nas, ali, ako hoćete, idemo ponovno u Basel

Komentara 6

OG
Oger
10:45 03.10.2012.

03.10.2012. u 10:19h babanko je napisao/la: Daj ne tupi. Problem je star koliko i Hrvatska. Vesna je dobila vruci krumpir i sad joj nitko ne da ni puhati na taj krumpir. Najprije provjeri sto je u tom smislu napravila Tudjmanovaova vlada, Sanaderova i Jacina. Jos uvijek ne znamo sto su oni potpisali.

Avatar softmoby
softmoby
10:46 03.10.2012.

pa ako je točno ovo kaj tvrde slovenci...onda ne bi trebalo biti problema, preuzete i potpisane obveze treba poštovati, potpisivalo se koješta i kaj sad...nema nam druge ako želimo biti vjerodostojni, ponavljam ako je to istina, vjerojatno je...!??

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
11:45 03.10.2012.

"Slovenija ponovno naglašava da o istoj stvari nije moguće istovremeno pregovarati i tužiti se." Ukinite vi prvo svoj Ustavni zakon da je pitanje Ljubljanske banke sukcesijsko pitanje! Ovdje nema spora, treba vratiti novce s kamatama i gotovo, a kad to naprave ostat će im manje od pola od te njihove jadne Slovenije koja svoj gospodarski rast temelji na pokradenom novcu hrvatskih štediša i sigurno odlaze u bankrot!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije