Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravo na veto

'Slovenija nije tako autonoman igrač kao što misli'

Vesna Pusić
Zarko Basic/PIXSELL
23.01.2013.
u 14:56

Pristupni ugovor Hrvatske s Europskom unijom treba ratificirati još pet zemalja, ali sve osim Slovenije počele su s procesom ratifikacije.

Nikako nije moguće da Slovenija ne ratificira pristupni ugovor Hrvatske s Europskom unijom, rekao je slovenski politički analitičar Vlado Miheljak za Tportal.hr

– Slovenija nije tako autonoman igrač kao što misli. Pristupni ugovor Hrvatske s Europskom unijom treba ratificirati još pet zemalja, ali sve osim Slovenije počele su s procesom ratifikacije. Slovenija kao bilo koja zemlja članica ima mogućnost veta. Uostalom, bili smo svjedoci brojnih slovenskih blokada tijekom pregovora – rekao je Miheljak.

Formalno je moguće da Slovenija ne ratificira sporazum, ali Miheljak smatra da se to ipak neće dogoditi.

>>'Slovenija se ne smije igrati vetom da bi do gola svukla Hrvatsku'

>>Kacin: Hrvatska i Slovenija mogu učiti od Srbije i Kosova

Komentara 11

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
16:09 23.01.2013.

A što onda ako ipak Slovenija ne ratificira sporazum ? Zbog čega se zavaravati ako je vidljivo kakvu imaju namijeru. Da li Vlada u javnosti umanjuje problem sa Slovenijom ? ....Rješavanje Ljubljanske banke nije tako jednostavno a i ne može se riješiti samo ucjenom Trebaju biti svjesni da li će netko Sloveniju zbog Hrvatske dovoljno pritiskati; ili će se sami morati pobrinuti za slovensku ratifikaciju ? . Ne uđemo li u EU 01.07. to će ujedno biti i kraj ove Vlade i saborske većine; a Slovenija će imati zadovoljstvo pribilježiti da su sa vlasti srušili ne jednog, nego čak dva hrvatska premijera. Uostalom, od neulaska će od njih patiti izravno jedino Mimica, njega navode kao budućeg EU commissionera, ostali će se već nekako snaći. Preživjet će oni i to, a u kukuriku medijima će ih doživjeti kao žrtve, a EU kao zlu maćehu. Krenuti će antiEU spin, a paralelno s njim slizavanje s regionom i okretanje k Istoku, "moćnoj" Rusiji dok će za izgubljene prilike s njom okriviti prethodnu HDZovsku vlast.

VE
Vexans
16:28 23.01.2013.

Na kraju se svede na financijsku situaciju u zemlji i mogućnost servisiranja financijskog statusa u dogledno vrijeme. Slovenija je predkolapsnom stanju što se tiče stope adekvatnosti kapitala,loših plasmana i vračanja ino zaduženja.Npr. samo NLB je prošle godine vratila iznos svojeje tržišne vrijednosti,naravno dokapitalizacijom,u iznosu večim od 300 miljuna E. Smatram da Slovenija mora,isto kao i Hrvatska,prihvatiti kartu "uzmi ili ostavi" .

DU
Deleted user
22:58 23.01.2013.

23.01.2013. u 20:10h mask je napisao/la: ..."Sloveniji je dužnost da EU štititi od pokvarenih HR drumskih razbojnika"... _________________________ a tko je trebao zaštititi EU od slovenskih seksualnih zlostavljača bullmastifa????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije