Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljubljanska banka

Kacin: Hrvatska i Slovenija mogu učiti od Srbije i Kosova

jelko kacin
Duško Marušić/PIXSELL
23.01.2013.
u 09:34

Hrvatska odavno zna stav slovenske vlade, ali svejedno pokušava igrati poker na međunarodnoj sceni na svoju štetu, rekao je izvjestitelj EP-a za Srbiju

Slovenski zastupnik u Europskom parlamentu i izvjestitelj EP-a za Srbiju Jelko Kacin u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju usporedio je aktualne odnose Slovenija i Hrvatske s onima Hrvatske i Srbije.

- Mislim da bismo imali što naučiti od svojih susjeda Srbije i Kosova, koji polako i obazrivo popravljaju svoje odnose visokim političkim dijalogom - rekao je Kacin referirajući se na bilateralni spor oko Ljubljanske banke zbog kojeg Hrvatskoj prijeti blokada ulaska u EU od strane Slovenije.

Kacin je rekao kako je Hrvatskoj vladi već odavno poznat stav slovenske vlade i parlamenta o Ljubljanskoj banci, \"no svejedno pokušava igrati poker na međunarodnoj sceni na svoju štetu\".

- Riječ je o unutarnjoj političkoj igri protiv političke opcije, koja je zatvorila i završila proces pregovora s Europskom komisijom u ime svih država članica. To nije ucjena Slovenije, nego očekivana reakcija na odluku Vlade RH, koja odstupa od preuzetih obveza, principa i potpisanog pristupnog ugovora - rekao je Kacin.

Govoreći o eventualnom bojkotiranju slovenskih proizvoda u Hrvatskoj, do kojih bi moglo doći zbog pogoršanja međunacionalnih odnosa, Kacin je rekao kako bi to bilo \"emotivno i nepotrebno\", dodavši kako obje strane trebaju biti racionalne i korektne.

>> Jelko Kacin: Hrvatska vlada sama će odgoditi vaš ulazak u EU

Komentara 13

NO
normalac
10:20 23.01.2013.

Ako taj Kacin misli da Hrvatska ima odnose sa Slovenijom kao i Kosovo sa Srbijom tada predstavlja sramotu svog naroda. Zaista je žalosno da se takvi ljudi uopće bave politikom. EU bi trebala takve ljude ignorirati, a ne ih postavljativljati za izvjestitelje za neke države. EU mora imati neke kriterije. U slučaju Kacina ih nema. Sramota za EU.

DU
Deleted user
09:57 23.01.2013.

Hrvatska vlada nesto mulja i sve je ovo istina sto Kacin izjavljuje,samo dragi Bog znade sto je Jadranka Kosor potpisala,prilikom potipisivanja pristupnom ugovoru,o nastavku pregovora,ali toce izgleda poceti uskoro da se saznaje,nije samo Piranski zaljev i LJ.Banka u pitanju,vidjece se uskoro sva ta muljaza od strane bivse vlade.

NO
novahrvatska
09:52 23.01.2013.

Da, stvarno puno možemo naučiti od Srbije i Kosova, da nema NATO-a već bi planuo novi rat!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije