Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar najavio:

Slovenija možda neće ratificirati pristupni ugovor do 1. srpnja

Karl Erjavec
Sanjin Strukić/PIXSELL
14.12.2012.
u 16:49

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec danas je kazao da postoji mogućnost da Slovenija do 1. srpnja neće ratificirati hrvatski pristupni ugovor

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec danas je kazao da postoji mogućnost da Slovenija do 1. srpnja neće ratificirati hrvatski pristupni ugovor, pišu slovenski mediji.

Erjavec je kazao da će Vladi predložiti produženje mandata slovenskom stručnjaku u komisiji za pitanje Ljubljanske banke Francu Arharu i to do kraja iduće godine. Nada se da će do tada Arhar i hrvatski stručnjak Zdravko Rogić imati dovoljno vremena za pronalazak zajedničkog rješenja. Smatra da bi se to pitanje trebalo rješavati kroz sukcesiju. – Očekujemo da se to pitanje riješi u sklopu sukcesije u skladu s dogovorom iz Beča 2001. godine – rekao je Erjavec.

Ministar je kazao da Slovenija podupire što brži ulazak Hrvatske u EU, ali i očekuje da će se prije toga riješiti sva otvorena pitanja koja bi mogla remetiti odnose među državama. – Ocjenjujemo da će uvjeti za ratifikaciju pristupnog pregovora biti ispunjeni ako prije toga riješimo pitanje Ljubljanske banke – kazao je Erjavec te je dodao da postoji mogućnost da Slovenija neće ratificirati ugovor ako Hrvatska ne ispoštuje svoje obveze.

Zoran Milanović je danas u Bruxellesu kazao da smatra kako je po pitanju ratifikacije sve riješeno. - Očekujemo da svi ispune svoje obveze kao što je i Hrvatska ispunila svoje. Ne možemo nikoga natjerati, ne možemo nikome to utjerati. Na kraju krajeva, ako netko želi, može vas ucjenjivati. Ali vidjeli smo iz novije povijesti da takva politika uvijek na kraju izgubi - kazao je Milanović.

>>'Nikakav tajni dogovor između Arhara i Rogića nije postignut'

Komentara 221

DU
Deleted user
17:03 14.12.2012.

a janezek, tak tipicno. ja mislim da se nasi uopce nemaju kaj vise sa slovencima dogovarati - samo nek e pozovu na sudsku presudu europskog suda, kaj se tu jos ma za reci? janezima je mucno jer gube tlo pod nogama, vise nas nemaju s cime ucjenjivat, ovo je labudji pjev, he he. dajmo im da pjevaju!

PN
PROTIVNIK_NEPRAVDE
17:09 14.12.2012.

HRVATI: : Bojkotovati svim zlovenskim proizvodima pa makar im cijene bile nize i do 50% to su jedina resenja stim janezima!!!!! Medjunarodni sud za ljudska prava u Strasbourgu je donio svoju odluku odnosno PRESUDU Slovenija mora vratiti dug svim stedisamsam u Hrvatskoj i BiH-a, ali kada? Ako zlovenija isplati dugovanje oko 2 milijarde €ura onda je cisti bankrot! Sud nece ici na zalbu, niti postoji zalbeni postupak!!

DU
Deleted user
18:48 15.12.2012.

Dragi Slovenci, molim Vas NEMOJTE ratificirati ugovor!!! Cijeli hrvatski narod ce Vam biti zahvalan!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije