Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slovenija:

'Nikakav tajni dogovor između Arhara i Rogića nije postignut'

zastava EU, EU
Tomislav Miletić/PIXSELL
12.12.2012.
u 11:06

– Jedino o čemu su se stručnjaci Arhar i Rogić dogovorili je da postoje razilaženja u stajalištima obiju strana te da će nastaviti s razgovorima – navodi slovensko veleposlanstvo

Veleposlanstvo Slovenije priopćenjem je reagiralo na informacije o postignutom tajnom dogovoru financijskih stručnjaka dr. Franceta Arhara i Zdravka Rogića za rješavanje pitanja Ljubljanske banke u Hrvatskoj rekavši da nikakav dogovor nije postignut.

– Jedino o čemu su se stručnjaci dr. Arhar i Rogić dogovorili bilo je rečeno i u izjavi za medije nakon njihova četvrtog sastanka prošli tjedan u Zagrebu, a to je da postoje razilaženja u stajalištima obiju strana te da će nastaviti s razgovorima – navodi veleposlanstvo i dodaje da je neobično da slovenska strana već drugi put mora demantirati istu informaciju u medijskim nagađanjima.

– Republika Slovenija unatoč mnogobrojnim molbama za objašnjenje još do današnjeg dana od hrvatske strane nije uspjela doznati koji je pravni temelj za tužbe koje protiv Ljubljanske banke i Nove ljubljanske banke po izričitom nalogu hrvatske države vode dvije komercijalne banke u talijanskom vlasništvu.

Slovenija je uvjerena da su punomoći hrvatske države u suprotnosti s međunarodnim ugovorima koje je Republika Hrvatska potpisala i ratificirala te preuzetim obavezama tijekom pregovora s Europskom unijom.

– Nastavak pregovora i traženje konačnog rješenja u okviru sukcesijskog sporazuma imaju smisla samo ako Vlada Republike Hrvatske povuče punomoći u tužbama pred hrvatskim sudovima – piše u priopćenju veleposlanstva Slovenije.

>> RH mora dokazati da je učinila sve oko Ljubljanske banke

 

Ključne riječi

Komentara 3

VO
vordag
11:51 12.12.2012.

SLO se profilirala kao glavni promicatelj srpskih interesa na Balkanu. (Erjavec je u EU Komisiji izjavio da je oslobađanje generala teški udarac pomirenju u regiji)

DR
Drivo
11:54 12.12.2012.

Bas me interesira kako Republika Hrvatska moze IZRICITO naloziti dvjema bankama u stranom vlasnistvu vodjenje spora pred hrvatskim pravosudjem???!!!!!!! Zahtjevi o povlacenju tuzbi su direktno mijesanje i pritisak na hrvatsko pravosudje, suprotno poglavlju 23 predpristupnog ugovora, gospodo slovenci. Kad stee vec u pravu zasto se bunite protiv legalnog pravnog puta na nelegalan nacin vrsenjem pritiska?

KO
korisnik3
13:03 12.12.2012.

hahaha, javili se slovenci nakon jednog clanka u yutarnjem ne bili demantirali, ali se nisu sjetili demantirati napise kako ce uvjetovati ratifikaciju ljubljanskom bankom. kakvi sufteri ffs. :D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije