Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Usvojen zakon

Slovenija legalizirala gay brakove, homoseksualni parovi moći će posvajati djecu

Gay Pride Beograd
Foto: Reuters/PIXSELL
03.03.2015.
u 22:55

Homoseksualni parovi tako će se moći vjenčati pred matičarem, jedno drugog naslijeđivati i usvajati djecu

Slovenski parlament je sa 51 glasom za i 28 protiv izglasao novi Zakon o braku i obiteljskim odnosima prema kojim će istospolni parovi dobiti pravo sklopiti brak te time dobiti sva prava koja iz njih proizlaze, javljaju 24ur.com

Homoseksualni parovi tako će se moći vjenčati pred matičarem, jedno drugog nasljeđivati i usvajati djecu.

Za zakon je glasovao 51 zastupnik iz triju stranaka vladajuće koalicije i dviju stranaka oporbe, a protiv je bilo 28 zastupnika iz redova demokršćanske Nove Slovenije (NSI) te Slovenske demokratske stranke (SDS) Janeza Janše.

Stranka udružene ljevice, predlagatelja zakona, istaknula je kako je dosadašnji pravni poredak omogućavao sistemsku diskriminaciju. Zastupnici koji su podržali zakon svoj su glas obrazlagali potrebom ustavnog izjednačavanja pred zakonom manjine koju definira njezina seksualna orijentacija.

>> Vjenčalo se 39 gay parova, nitko nije objavio fotografije

Komentara 126

DJ
djurex
23:07 03.03.2015.

ne znam jel im bolje ovako ili da su imali referendum kao i mi pa da i njima njihova vlada pokaze da su "zaostali" koje zapravo nista ne odlucuju..da je sve vec davno netko odlucio i dao nasim sluganima da izvrsi po naredenju..

DU
Deleted user
23:22 03.03.2015.

Slovenci su najočitiji primjer kako jedan narod nestaje. Sestre im poženili Bosanci, Firme im pokupovali Hrvati, a sad će im djecu odgajati gay parovi. Ono što Austro-Ugarska nije napravila stoljećima, Slovenci će napraviti sami sebi do kraja stoljeća.

KI
kimi
23:11 03.03.2015.

Evropa? Ne,hvala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije