Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Violeta Bulc

Slovenci u Bruxelles šalju šamanicu koja hoda po vatri

Violeta Bulc
Foto: Screenshot Youtube
10.10.2014.
u 15:10

Violeta Bulc navodi da ima crni pojas u taekwondou te da je 2008. diplomirala na Šamanskoj akademiji u Škotskoj

Violeta Bulc, Slovenka koja je otprilike tjedan dana bila zamjenica premijera Mire Cerara a za sebe tvrdi da posjeduje šamanske vještine i hoda po vatri, nova je kandidatkinja Slovenije za visoku dužnost u Europskoj komisiji. Tako je odlučila slovenska vlada nakon što je Alenka Bratušek, nesuđena potpredsjednica Komisije za energetsku uniju, odustala od kandidature zbog nepovjerenja koje joj je izglasao Europski parlament. 

Violeta Bulc na Twitteru sebe opisuje kao "poduzetnicu, inovatoricu, tražiteljicu", a više o njoj može se pročitati i na njezinu blogu. Osnivačica je tvrtke Vibacom, koja se bavi strategijama održivog razvoja, a njezin životopis navodi da ima crni pojas u taekwondou te da je 2008. diplomirala na Šamanskoj akademiji u Škotskoj. U Kaliforniji je 2008. postala trenerica za osobni rast i razvoj na školi Sundoor, koja podučava hodanje po vatri. Članica je političke stranke jednostavnog imena Stranka Mire Cerara.

Kao i Bratušek, Bulc se smatra kandidatkinjom koju europski liberali smatraju političarkom iz svojih redova, što je važno jer je Juncker i Alenki Bratušek dao visoko mjesto potpredsjednice Komisije želeći u vrhu svoga tima imati ženu iz redova liberala. Europski pučani, socijalisti i liberali čine "veliku koaliciju" koja će vladati Parlamentom i Komisijom sljedećih 5 godina. 

Gianni Pittella, lider socijalista u Europskom parlamentu, nadao se da će Slovenija umjesto Alenke Bratušek nominirati iskusnu socijaldemokratsku europarlamentarku Tanju Fajon, no to se nije dogodilo.

U Komisiji najavljuju da će novi predsjednik Jean-Claude Juncker sljedećeg tjedna obaviti intervju s Violetom Bulc, nakon čega će znati koji resor joj dodjeljuje. Juncker je prije slao neslužbene signale prema kojima nitko drugi iz Slovenije osim Alenke Bratušek ne bi dobio tako visoku poziciju kao što je potpredsjedničko mjesto s ovlastima u energetici.

Komentara 12

AF
afer
15:28 10.10.2014.

Kad vidiš koje intelektualne veličine Kekeci imaju onda se čudim gdje su naši politićari kada ih ovakvi motaju oko prsta

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
15:53 10.10.2014.

Imamo mi u hrvatskoj malo više šamanskih akademija, prestižni regijonalni prometni fakultet, pa ekonomski, pa pravni, da ih više i ne nabrajam, i možemo se pohvalit činjenicom da je naših 99% studenata odmah nakon završetka studija našlo zapošljenje, bilo uilo u stranci ili u državnoj upravi, da, da....

DS
dsvegovic
15:35 10.10.2014.

moram priznat da nisam čuo nikad za takvo visoko učilište

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije