Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Granica
Povratak na članak

Slovenci optužuju Hrvatsku za nove incidente u Savudrijskoj vali

Slovenija će uskoro Hrvatskoj uputiti prosvjednu notu zbog novih događaja u Savudrijskoj vali (Piranskom zaljevu) koje slovenska strana smatra incidentima.

Komentari 38

DU
Deleted user
12:05 19.05.2017.

Vidi trun u oku drugog, a ne vidi balvan u svom! - tako bi se moglo konstatirati jer Slovenija postavila bodljikavu žicu duž kopnene granice, što ne da je kršenje arb. sporazuma nego flagrantna povreda. O tome naravno Erjavec ni zuc!

VL
Avatar FalusBonus
FalusBonus
13:11 19.05.2017.

ha, ha, pozivaju se na članak 10 arbitražnog sporazuma koji za nas više ne postoji

VL
Avatar southman
southman
12:11 19.05.2017.

Kme,...kme,...!

VL
DU
Deleted user
12:58 19.05.2017.

Thompson im smeta jer predstavlja Hrvatsku koja se ne da gaziti, a sto slovenci neprestano oce, te kranjska, te blokada ulaska u EU, te terran, te granicne guzve, te sv. Gera, te savudrijska vala. Vrc ide na vodu dok se ne razbije...

VL
DU
Deleted user
14:49 19.05.2017.

Sa slovencima samo trebamo razgovarati na jeziku kojega razumiju.

VL
BA
bađo15
13:15 19.05.2017.

Tako je, to je Savudrijska vala, a ne nikakav Piranski zaljev! Upotrebljavanjem tog izraza neizravno priznajemo da je pripada slovencima budući da je Piran u Sloveniji..

VL
DU
Deleted user
12:53 19.05.2017.

Po zdravoj logici s obzirom da su slovenci prevarom nastojali uzurpirati teritorij, sankcije moraju biti oduzimanje prava nad kompletnim zaljevom i jedino bi takova odluka suda bila pravicna

VL
NA
navijeke
14:13 19.05.2017.

Čini mi se da je ovaj "incident" jednak onom kad smo zaplijenili slovensko vojno prislušno vozilo na svom teritoriju i od naših dragih, istinoljubivih susjeda bili optuženi za provokaciju.

VL
ZL
Zločimir
13:48 19.05.2017.

eto vam sad.. kako ćete napuniti konzervu!?

VL
BR
Bravo
17:37 19.05.2017.

Dosta smo pognute glave trpili da nas po njoj udaraju. Pokazalo se kontraproduktivno i susjedima samo daje krila. Treba preuzeti. Svetu Geru, uspostaviti čvrst nadzor nad Piranskim zaljevom i otežati i poskupiti slovensko korištenje nekretnina koje su stekle u Jugoslaviji. Onda možemo pregovarati.

VL
CR
crocro
14:30 19.05.2017.

I nerka, imaju pravo slati prosvjedne note, imaju se pravo žaliti, imaju pravo tražiti a po svemu sudeći će imati pravo i konačno dobiti ono što nikada nisu očekivali a to je dio Hrvatske. Jer to su tražili, zbog toga se spore i u čelo nam gvore: "To je naše, naš je cijeli Piranski zaljev, odnosno Savudrijska vala, sve do Hrvatske obale, naš je izlaz na otvoreno more". A zašto to govore? Pa zato što Hrvatska strana nikada adekvatno ne odgovara. Uvijek se šuti ili se šapuće, stalno se nešto čeka a ne znamo što se i koga čeka. Koga ćemo čekati da nam vrate okupiranu Svetu Geru? Oni je sami neće nikada vratiti. Na crtu sredine Savudrijske vale postaviti dva policijska broda a ne čamca koji će čuvati Hrvatsku granicu zbog možebitnog upada terorista iz slovenije u Hrvatsku. Dokle ćemo trpiti njihove provokacije i dokle ćemo šutjeti ili neadekvatno odgovarati. Kada će Hrvatska postati suverena država na cijelom svojem teritoriju koji je pod okupacijom. A mi čekamo nekakve arbitražbe odluke od nepriznatog arbitražnog suda. A predmet sudskog spora nemamo niti na jednom međunarodonom priznatom sudu. Koga mi čekamo i da li ćemo uspjeti konačno odgovoriti slovencima onako kako ih ide. Dosta je ponižavanja i sramoćenja, narod zahtjeva odgovor a ne šutnju.

VL
Avatar bodavica
bodavica
15:32 19.05.2017.

ako se dva susjeda spore i ne mogu to riješiti međusobno već zovu nekog trećeg u rješavanje njihova spora kao u primjeru Slovenaca znači oni nisu upravu jer i traže da im netko drugi potvrdi to njihovo "pravo". Oni su čak jednom prilikom kazali da je jadranska obala bila jugoslavenska i da na nju sve bivše republike imaju pravo !!!!!!!!!!!

VL
OK
okvarbudovič
16:18 19.05.2017.

dosadni su vec ti zlovenci

VL
Avatar Tom Tornado
Tom Tornado
23:45 03.06.2017.

Ribar se zove zapravo" janez"Elvin Sabadin"

VL
KA
kalinovac
21:06 27.05.2017.

Ništa bez puške,kako mogu optuživati jedni druge kada još nije postavljena morska granica

VL
NO
nogogaz
14:51 19.05.2017.

na sreću imali smo tita i komuniste, koji su politički pomakli granicu sa slovenijom iz rijeke Mirne na Dragonju. Da nisu to učinili, danas bi slovenci tražili i Rijeku....

VL
NO
nogogaz
14:43 19.05.2017.

ako imamo sreće EU se neče puno ljutit, kad nečemo izvršit presude arbitražne komisije... nadajmo se da će ovo proć sa što manje galame... Ali prije ili kasnije morat ćemo rješit naše granice... za sada smo totalno neuspješni u tome...... ali nemojte zaboravit, da su slovenci dobri ruski prijatelji, imaju u bijeloj kući svog zeta a izrael jih naoružava sa najsavremenijem oružjem, koje može na minut da ispali do 50 protivoklopnih raketa. Višegradske države več finansiraju novu pa i modernizaciju postoječih pruga od poljskog sjevernog morda do luke Koper. Ako samo pipnemo brod, koji plovi u slovenski kopar, imamo protiv sebe Poljsku, madžarsku, slovačku, češku... ne bojimo se slovenske vojne sile, ali ekonomsko nas može to teško povrijedit. Pobjego sam iz komunističke jugoslavije kad sam bio klinac. Zapravo je biježao moj otac. Podrijetlom smo iz Jelse na hvaru, a majka mi je hercegovka. Imam firme po eu pa i u sad. najviše proizvodim u Poljskoj, a najviše živim u sloveniji, koja mi je dala bolje uslove nego hrvastska kad se osamosvojila. U splitu sam "tija" otvorit svoje prostorije, pa je odma "bija" kod mene HDZ kurir i tražio pare.... U sloveniji radim puno sa firmom gorenje, a šire i Bosch, Beko, siemens, Miele... Največa mi je proizvodnja u Poljskoj. I ja sam zainteresiran, da se pruga do Gdanska modernizira. Dok slovenci idu dalje, suradjivaju i grade, a mi se svadjamo sami sa sobom i svim susjedima Pa dosta više! Još par godina pa če bit više hrvata u njemačkoj

VL
NO
nogogaz
14:51 19.05.2017.

na sreću imali smo tita i komuniste, koji su politički pomakli granicu sa slovenijom iz rijeke Mirne na Dragonju. Da nisu to učinili, danas bi slovenci tražili i Rijeku....

VL
ST
Stipan
15:02 19.05.2017.

Provokacija i sa jedne i druge strane! Ako su obadvije države u EU onda to nebi smjelo da se događa . Svijet se smije na te gluposti! Svašta se radi da bi se dobili izbori.

VL
NO
nogogaz
14:51 19.05.2017.

na sreću imali smo tita i komuniste, koji su politički pomakli granicu sa slovenijom iz rijeke Mirne na Dragonju. Da nisu to učinili, danas bi slovenci tražili i Rijeku....

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.