Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OZNAČILI I HRVATSKU

Slovenci najavili prolazak olujnog pojasa: Bit će udara vjetra i pljuskova, moguća i tuča

Foto: EUMETSAT
1/22
01.08.2023.
u 12:23

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) u svojoj vremenskoj prognozi za danas najavljuje postupan porast naoblake sa zapada

Prvi dan kolovoza ove će godine obilježiti nevrijeme koje će u poslijepodnevnim i večernjim satima zahvatiti cijelu Sloveniju, ističe slovenski portal Neurje.si te dodaje kako je 1. stupnjem opasnosti označen praktički cijeli pojas od Italije preko Hrvatske i Mađarske s obzirom na to da će "nevrijeme ponegdje biti jačeg karaktera".

"Prolazak olujnog pojasa bit će popraćen jačim udarima vjetra i pljuskovima, a opet će biti moguća lokalna tuča", piše Neurje. Što se tiče područja Slovenije, pojašnjava se kako se intenzivnije neprilike očekuju na zapadu i sjeverozapadu gdje će do sutra pasti i najviše oborina.

"Budući da je praktički nemoguće predvidjeti točno mjesto razvoja jakih oluja, cijeli smo pojas obojili u narančasto", pojašnjava se. 

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) u svojoj vremenskoj prognozi za danas najavljuje postupan porast naoblake sa zapada. "Kasno popodne se ponajprije na sjevernom Jadranu i sjeverozapadu unutrašnjosti očekuje mjestimična kiša i pljuskovi s grmljavinom, lokalno moguće jače izraženi, a navečer i u noći na srijedu proširit će se na istok i jug", piše DHMZ. 

Vjetar će, dodaje se, većinom biti umjeren jugozapadni i jugoistočni, navečer uz pljuskove prolazno jak sjeverni. Na Jadranu južni i jugozapadni u okretanju na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka bit će od 27 do 31, na moru od 30 do 33°C.

VEZANI ČLANCI:

DHMZ je također izdao žuto upozorenje za područje nekoliko regija. Za zapadnu obalu Istre upozorenje je izdano zbog vjetra, dok je grmljavinsko nevrijeme moguće u osječkoj, zagrebačkoj, karlovačkoj, gospićkoj i riječkoj regiji. 

"Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom", ističe Državni hidrometeorološki zavod.

Na Twitteru je DHMZ također objavio upozorenje. "Još jedna promjena vremena na vidiku uz približavanje oblačnog sustava sa zapada", napisali su.

VIDEO Nevrijeme u Rijeci srušilo kontejnersku dizalicu

Ključne riječi

Komentara 3

KI
kiseli
12:48 01.08.2023.

Budući da je praktički nemoguće predvidjeti točno mjesto razvoja jakih oluja, cijeli smo pojas obojili u narančasto", pojašnjava se.

LO
Lolita3
12:37 01.08.2023.

Ima li što o viškovima plina? Ako ima, pošto je?

Avatar CUBE
CUBE
12:35 01.08.2023.

" Slovenci najavili " neš ti novinara, ko da su sveznajući a još ono standardo " evo u susjednoj Sloveniji " to ovi što ne vole HR

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije