Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Javni natječaj

Slovenci će osvjetljavati Zagreb, HEP se nije ni javio na natječaj

\'24.03.2011., Zagreb - Nocna snimka spomenika Nikola Tesla.  Photo Tomislav Miletic/PIXSELL\'
Foto: \'Tomislav Miletić/PIXSELL\'
1/3
05.07.2011.
u 08:09

Natječaj je raspisao Grad Zagreb, a najbolja ponuda stigla je od hrvatske podružnice slovenske tvrtke GEN-I i vrijedit će četiri godine

Slovenska tvrtka GEN-I, odnosno njena hrvatska podružnica GEN-I Zagreb, iduće će četiri godine električnom energijom opskrbljivati Zagreb. Točnije "slovenska" će struja napajati svu javnu rasvjetu (ulice, trgove, parkove, šetnice...) na području Grada Zagreba.

Pobijedili su na javnom natječaju za četverogodišnju opskrbu električnom energijom s najboljom ponudom od 60,764 milijuna kuna (PDV je uračunat). To je godišnji iznos pa je zapravo vrijednost ugovora znatno veća – oko 250 milijuna kuna.

Slovenci su na natječaju pobijedili hrvatsku tvrtku Korlea, odnosno njihovu ponudu od 62,253 milijuna kuna. Zanimljivo, drugih ponuđača nije bilo premda su se još četiri hrvatske tvrtke mogle javiti na natječaj koji je u svibnju raspisao Grad Zagreb. Toliko se, naime, tvrtki u Hrvatskoj još smije baviti kupnjom i prodajom električne energije.

Dozvolu HERA-e (Hrvatske energetske regulatorne agencije) imaju još i: HEP-Opskrba, HEP-Operater distribucijskog sustava, HEP-Toplinarstvo i tvrtka Partner elektrik.

Tako su Slovenci preko svoje hrvatske filijale – tvrtke GEN-I Zagreb – iz "zagrebačke" igre izbacili HEP. Državna tvrtka uopće se nije natjecala na natječaju. Od sugovornika iz Gradske uprave doznajemo da su i oni bili u šoku kada su vidjeli da se ni jedna od tri tvrtke u sastavu HEP-a neće natjecati za unosan četverogodišnji ugovor s Gradom Zagrebom.

Cijelu priču pročitajte u današnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista

Ključne riječi

Komentara 105

KA
karambita
11:16 07.07.2011.

Ma ni ovdje nisu cista posla....samo polako, jos jedna nova afera

VO
Vorosmart
08:19 05.07.2011.

Zašto bi se natjecali?Mala je zarada, koju nadoknađuju na ostatku tržišta gdje imaju monopol.Pljuc.

VA
vatra
09:42 05.07.2011.

idemo dalje u 3 pm

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije