Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTAJA POREZA

Slovenca sumnjiče da je hrvatski proračun oštetio za 1,2 milijuna kuna

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
20.01.2021.
u 13:53

Sumnjiči ga se i da je od 2012. do 2015. s računa tvrtke sebi isplaćivao drugi dohodak

Slovenski državljanin (45) kazneno je prijavljen za više djela gospodarskog kriminaliteta kojima je proračun RH oštetio za 1,2 milijuna kuna.

Kako je priopćila riječka policija, sumnjiči ga se da je 2013. u poreznoj prijavi netočno i nepotpuno iskazao podatke o prodaji nekretnine na području otoka Krka, podatke o ostvarenim prihodima i rashodima od prodaje zemljišta i druge robe. Sumnjiči ga se i da je zaprimio fiktivni račun za uslugu od vlasnički i upravljački povezanog društva iz druge države, a za koju nije mogao dokazati da je stvarno obavljena.

Isto tako, u poreznoj prijavi za 2015. iskazao je rashode poslovanja u većem iznosu te nije otpisao obveze prema stranom vjerovniku koji je prestao postojati. Sumnjiči ga se i da je od 2012. do 2015. s računa tvrtke sebi isplaćivao drugi dohodak, a na koji nije obračunao i uplatio potrebna porezna davanja.

Komentara 1

KO
Kokoiduhovi
17:16 20.01.2021.

I oni žele pokazati kako "pravna država" ipak djeluje. Možda ne na onima koji imaju imovinu velike vrijednosti a prihodi im to ne pokrivaju, no kako su "Uvaženi" političari....je li...na nekome treba pokazati djelotvornost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije