Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŽAR NA MORU

Slovenac spasio dvoje ljudi s goruće jahte kod Biograda: 'Stigli su ponijeti samo ono najvažnije'

Foto: Marko Dimic/PIXSELL
1/7
27.06.2021.
u 18:49

Veliki požar koji je izbio na jahti kraj Biograda u moru u opasnost je doveo život osam Austrijanaca. Na svu sreću nitko nije ozlijeđen, a slovenski turist spasio je muškarca i ženu koji su doplivali do njegovog čamca.

U nedjelju ujutro oko 10 sati i 30 minuta izbio je veliki požar na moru nedaleko od Biograda na Moru. Jahta se zapalila na sred kanala, a na svu sreću nitko od osam Austrijanaca nije ozlijeđen.

- Požar je potpuno lokaliziran, nema više otvorenog plamena. Vatrogasci su već popodne prešli na plovilo i gašenje i polijevanje naslaga plastike - rekao nam je zapovjednik VZ Zadarske županije Matej Rudić.

Slovenac Poloni Ramšak koji je svojim čamcem bio u blizini goruće jahte ispričao je medijima čemu je svjedočio. 

- Prolazili smo čamcem kada smo vidjeli dim s jahte. Još uvijek nije bio jak dim, činilo se kao da gori ručak ili nešto slično. No, oko plovila su se već vidjele naftne mrlje – rekao je Ramšak za 24ur i dodao: - Odvezli smo se do broda i pitali treba li im pomoć. Dvoje putnika, žena i muškarac prebacili smo na naš brod. Komunicirali smo na engleskom, ali obzirom da razumijem njemački razumio sam i što su pričali između sebe. Razgovarali su o tome kako ne mogu vjerovati što se dogodilo, a žena je muškarca pitala je li sve uspio uzeti, ali on je rekao da nije, da je uzeo samo najvažnije''. 

VIDEO: Buktinja kod Biograda, snimio Frane Šarić

- U trenutku izbijanja požara na unajmljenoj jahti bilo je osam austrijskih državljana. Spasili su se skokom u more i isplivali su neozlijeđeni na obalu. Dojava je bila u 10.17. Očevid je izvršila lučka kapetanija uz suradnju policije. Na jahti nije bilo djece - rekli su iz zadarske policije i dodali da je jahta imena 'Do This' unajmljena u biogradskoj marini Kornati prije tri dana te da se zapalila po povratku.

27.06.2021 Biograd na Moru - Zapalila se brodica, a na teren su izasli vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Biograd na Moru koji gase pozar Photo: Marko Dimic/PIXSELL
Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Saznali smo od zapovjednika biogradskih vatrogasaca Darka Banića da je vlasnik napustio jahtu prije. Jahta je navodno krenula iz Sukošanske bibinjske marine Dalmacija. 

VIDEO: Buktinja kod Biograda, snimio Frane Šarić

''Prerano je govoriti o uzrocima, s obzirom na to da je plastika gorjela. Kad se vatra ugasi, pristupit ćemo očevidu", rekla je Sonja Šimurina iz PU zadarske.

 

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
20:00 27.06.2021.

Bravo!

ZA
zagabria6
20:06 27.06.2021.

Jahta unajmljena u marini, Bogtepitaj kako te jahte održavaju uopće. Krasna reklama za najam domaćih jahti. Od ovih plastičnih jahti ne ostane ništa kada izgore. Daš par milijuna i dobiješ hrpu izgorene plastike

FA
FantaOrange
19:56 27.06.2021.

Svaka čast

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije