Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
strože mjere

Slovačka uvodi lockdown za necijepljene, neće smjeti na brojna mjesta

Koronavirus u svijetu
Reuters/PIXSELL
19.11.2021.
u 12:10

Stroža pravila izuzet će cijepljene i one koji su preboljeli COVID-19 u posljednjih šest mjeseci

Slovačka će uvesti strože mjere za osobe koje nisu cijepljene protiv koronavirusa", rekao je u četvrtak premijer Eduard Heger. Zemlja s 5,5 milijuna zabilježila je rekordan broj slučajeva proteklih dana. "To je zatvaranje za necijepljene", rekao je Heger na konferenciji za novinare, javlja euronews.com.

Prema novim pravilima, samo osobe koje su cijepljene ili koje su preboljele COIVD-19 u posljednjih šest mjeseci moći će ući u restorane, trgovačke centre, trgovine s robom, na sportske aktivnosti i javna događanja.

Mjere koje stupaju na snagu u ponedjeljak i predviđene su da će trajati tri tjedna, odraz su mjera koje su od ovog tjedna usvojene u Austriji. Stroža pravila izuzet će cijepljene i one koji su preboljeli COVID-19 u posljednjih šest mjeseci.

Slovačka ima jednu od najnižih stopa procijepljenosti u Europskoj uniji, s 45% ukupnog stanovništva cijepljeno u odnosu na prosjek EU-a od 65%. Zabilježio je 13.725 smrtnih slučajeva od početka pandemije. Nova pravila uključuju i obvezu da se necijepljene osobe testiraju na radnim mjestima u svim regijama osim u najmanje pogođenim područjima.

Video: Njemačka uvodi zatvorske kazne za krivotvoritelje korona testova i potvrda

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Ginomo1878
Ginomo1878
13:33 19.11.2021.

Još jedna država mora naučiti na vlastitim greškama da su covid potvrde beskorisne za sprječavanje širenja epidemije, umjesto da se ugledaju na iskustva Austrije, koja uvodi kompletni lockdown.

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
14:47 19.11.2021.

Idioti

Avatar Foton
Foton
12:38 19.11.2021.

Steze se obruc oko budala, antivaxeri ce biti iskljuceni iz drustva ka nekad gubavci. Gadna pomisao, ali to je samobrana drustva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije