Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korak u novi život

Slonici Moši deveti put ugrađena prostetička noga

slon
Foto: ZOO Schönbrunn
1/3
30.06.2016.
u 19:00

Bolnica zaklade Friends of the Asian Elephant Foundation prva je ustanova u svijetu specijalizirana za slonove i trenutačno se u njoj liječi 17 slonova

Slonici Moši, koja je prije desetak godina slučajno nagazila na minu na granici između Tajlanda i Mijanmara, deveti je put ugrađena prostetička noga.

U vrijeme kada se dogodila nesreća Moša je imala samo sedam mjeseci. Hitno je prebačena u veterinarsku bolnicu koju vodi zaklada Friends of the Asian Elephant iz tajlandske pokrajine Lampang. Dvije godine nakon toga ugrađena joj je prostetička noga i omogućen nov, normalan život. 

Kako je Moša rasla, razvijala se i dobivala na težini trebalo je operativnim zahvatima mijenjati prostetičku nogu da bi normalno hodala, rekao je kirurg Therdchai Jivacate, dodavši da je bez zadnjeg zahvata slonica bila osuđena na sigurnu smrt zbog promjena koje su se događale na njezinoj kralježnici. Naime, Moša je tijekom prve operacije težila "samo" 600 kg, a danas ima dvije tone. 

Bolnica zaklade Friends of the Asian Elephant Foundation prva je ustanova u svijetu specijalizirana za slonove i trenutačno se u njoj liječi 17 slonova. 

Tajlandsko-mijanmarska granica puna je mina koji su ostale nakon sukoba između pobunjenika i mianmarske vojske prije više desetljeća. 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar ankabutorac
ankabutorac
09:16 01.07.2016.

Mosi, saljem ti debelu pusu ravno u surlicu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije