Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
presuda

Šlogar ima poremećaj ličnosti te je narcisoidan i pasivno agresivan

ivana hodak (2)
Foto: Antonio Bronić/PIXSELL
1/3
12.03.2010.
u 10:29

Sam optuženik ni danas nije htio iznijeti obranu pa su odvjetnici prešli na završne riječi.

Mladen Šlogar je osoba koja ima trajni poremećaj ličnosti. Njegov karakter je izrazito narcistički i pasivno agresivan, no u trenutku počinjenja djela on je bio ubrojiv. Naveo je to među ostalim u svom nalazu prof. dr. Miroslav Goreta, koji je vještačio Šlogarovu osobnost i psihoprofil.

Tužiteljica Dunja Pavliček u završnoj je riječi zatražila maksimalnu kaznu za Šlogara, smatrajući da je nedvojbeno utvrđeno kako je počinio to za što ga se tereti. Osvrnula se i na teorije zavjere koje su se pojavile u javnosti, prema kojima je ubojstvo Ivane Hodak bila poruka njezinu ocu odvjetniku Zvonimiru Hodaku te Hodakovu klijentu generalu Vladimiru Zagorcu. No kazala je da usprkos takvom stavu dijela javnosti iz materijalnih tragova nedvojbeno proizlazi da je Šlogar počinio djelo.

Antonio Zujić, Šlogarov branitelj, smatrao je pak da protiv Šlogara nema dokaza jer je lagao u dijelovima obrane, jer je pištolj nezakonit dokaz te jer mu je grickalica podmetnuta. Branitelj se zapitao i zašto osoba koja priznaje djelo govori neistinu te je li iza ubojstva stajao netko treći.

Prije objave presude sudac Turudić je preotvorio raspravu. 
Kako je kazao, omaškom nije upitao Šlogara slaže li se sa završnom riječju svog branitelja. – Slažem – kratko je odgovorio Šlogar.

Komentara 56

Avatar mimica
mimica
15:37 12.03.2010.

ajmo pit radje ,nego da tu citamo tako traljave vijesti ! sve je jasno ,hodaki dobili pare i nesmiju ni pisnuti,zadovoljni su jer karta u jednom smjeru je odmah gotova!

PE
pehardro
16:15 12.03.2010.

...U sukobima loših ljudi ,najčešće stradaju najnevinije žrtve ...U ovom slučaju mlada djevojka ,bez životnog iskustva ,nije imala šanse... Izgubila je mladi život , ne znajući da joj zbog životnog okruženja i osoba oko nje , prijeti opasnost...

DI
Dizel
14:43 12.03.2010.

Lik ide u hladovinu da ima što jesti i gdje spavati, a ne zato što je kriv za nešto što su mu spakovali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije