Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladi iz Srbije:

'Šljivančanin je oruđe vlasti i glavni promotor falsificirane istine'

21.11.2017.
u 23:27

"Odnos Srbije prema zločinu na Ovčari, jednom od najmonstruoznijih tijekom rata u Hrvatskoj, predstavlja paradigmu odnosa prema žrtvama i prema kaznenoj, moralnoj i političkoj odgovornosti za ratne zločine"

– Odnos Srbije prema zločinu na Ovčari, jednom od najmonstruoznijih tijekom rata u Hrvatskoj, predstavlja paradigmu odnosa prema žrtvama i prema kaznenoj, moralnoj i političkoj odgovornosti za ratne zločine. Negiranje utvrđenih činjenica i odgovornosti pred Tribunalom u Haagu u javnosti, izuzetno neefikasno suđenje pred Odjeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu i politička promocija odgovornoga ratnog zločinca – elementi su sistema apsolutnog poricanja zločina – piše u priopćenju Inicijative mladih za ljudska prava iz Srbije u povodu obilježavanja 26 godina od zločina na Ovčari.

Inicijativa navodi da je u Haagu osuđeni Veselin Šljivančanin po povratku u Srbiju postao glavno oruđe vladajuće Srpske napredne stranke za obračun s utvrđenim činjenicama te je zauzeo mjesto glavnog promotora falsificirane istine ostavljajući svima u nasljeđe kolektivnu sramotu. 

   

Komentara 19

MA
marsovac
00:06 22.11.2017.

janez,...sam jednu stvar zelim za tebe, demokratski i ljudski je greska prema vama/tebi,....to kako ste vi cetnici i komunisti rijesavali, metak u glavu i baciti te u bilo koju skrapu u kamenjaru. Svoju navodnu intelektualnu cinicnu visinu ostavi za svoje. Zalosno je, da u kontroli foruma, intelektualno povijesna snaga je zadnji kriterij u dobivanju posla. Ti si jedan ljigavi provokator koji anonimno to radi inace si srpsko jako hrabar.

OV
Ovozemaljski
00:45 22.11.2017.

Kad bi Srbi prihvatili pravu istinu oni bi prestali biti Srbi. Svjedocimo na ovom forumu da su svi jednoumni kad je u pitanju rat u Hrvatskoj, nema kod njih puno mrdanja, u skupstini mogu sjediti samo oni koji su ratovali devedesetih, nema kod njih lijevih i desnih, postoje samo desni pa desniji, zatim najdesniji i ekstremno desni i ekstremno najdesniji, kod njih je tako stoljecima i ostat ce do kraja svijeta jer su na takvoj geostrateskoj poziciji, na raskrizju istoka i zapada i politicari truju narod laznim mitovima i strase unutarnjim i vanjskim neprijateljima. Vidimo sta se dogodilo srpskom narodu na podrucju RH jer se Milosevic isao pobrinut za njih, a dotad su lijepo i mirno zivjeli sa svojim susjedima i bracom Hrvatima, dokle god postoje dvije istine kod dva naroda nikad se mrznje necemo rijesiti i mislim da bi se trebalo naci strucno povjerenstvo iz obje drzave da se utvrde cinjenice, samo nikad srpski politicari nebi na to pristali!

TR
tramontana
07:58 22.11.2017.

Srbija se nikad neće promjeniti, jer su mitovi prerasli u religiju. Treba se okrenuti od Srbije, ali paziti leđa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije