Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRVENA LISTA

Fotografije iz Splita obišle svijet: Britanski turisti užurbano odlaze iz Hrvatske kako bi izbjegli samoizolaciju

Coronavirus - Croatia
Foto: Fernando Gutierrez-Juarez/DPA/PIXSELL
1/3
21.08.2020.
u 10:26

Vjeruje se kako se u Hrvatskoj nalazi oko 20 tisuća britanskih turista.

Nakon što je Velika Britanija stavila Hrvatsku na crvenu listu, brojni britanski turisti nastoje uloviti posljednje letove iz Hrvatske kako bi izbjegli dvotjednu karantenu što pokazuju i fotografije snimljene na splitskom aerodromu objavljene u britanskim medijima. 

Vjeruje se kako se u Hrvatskoj nalazi oko 20 tisuća britanskih turista, piše Daily Mail. 

Podsjećamo, Velika Britanija stavila je Hrvatsku, Austriju i Trinidad na crvenu listu nakon što je u sve tri zemlje došlo do povećanja broja slučajeva.

- Podatci govore da trebamo maknuti Hrvatsku, Austriju i Trinidad i Tobago s popisa zemalja kako bi osigurali da su brojke novooboljelih niske. Ukoliko dođete u Veliku Britaniju, nakon subote u 4 sata iz jedne od tih zemalja, morat ćete u u dvotjednu samoizolaciju - napisao je državni tajnik za transport Grant Shapps. 

 

 

Vijest o stavljanju Hrvatske na crvenu listu nije oduševila ni hrvatske turističke radnike, kao ni sve one koji su isplanirali put u Hrvatsku.  

Predstavnica HTZ u Velikoj Britaniji Darija Rerić nazvala je odluku o stavljanju Hrvatske na crvenu listu razočaravajućom, dok je dubrovački gradonačelnik Mato Franković kazao kako je grad i dalje siguran za turiste. 

- Nije da nisam imao dva godišnja odmora isplanirana u Hrvatskoj ove godine koje je oba zeznula korona - navodi se u jednom od komentara nezadovoljnih turista. 

- Tužna što je propao moj i Antonyjev godišnji odmor u Hrvatskoj. Nikad neću pronaći tako jeftin i lijep smještaj. 

- Trebao sam u Hrvatsku krajem mjeseca. Moram brzo prebaciti svoj godišnji u Portugal. Nećete mi upropastiti godišnji, zaslužujem ovo - smatra jedan Britanac. 

Komentara 20

DU
Deleted user
10:44 21.08.2020.

Ok, večernji i di su te fotke iz senzacionalistickog naslova???

DU
Deleted user
10:58 21.08.2020.

Znači stavili sliku grada, plaže i austrijskog aviona? Večernji list stvarno ste dno dna novinarstva, u rangu sa onim fake news portalima, vjerujem da će i ovo admin obrisati da moderira mišljenje!

FA
fajlpz
10:39 21.08.2020.

Koje fotografije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije