Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobrotvorna akcija

Šleperi pomoći za Siriju: Hrvati ne pitaju koje su vjere ili nacije unesrećeni

Foto: VL
1/4
24.03.2023.
u 09:04

- Posebno se zahvaljujem gospođama Snježani Rucner i Roži Milčić, te gospodinu Zlatanu Kovačeviću na velikom angažmanu, ljubavi i predanosti da ovaj projekt bude megauspješan - zaključuje dr. Jamal Assad.

Zagrebački liječnik sirijskih korijena dr. Jamal Assad, nakon nedavnog posjeta potresom opustošenih dijelova Sirije, inicirao je akciju prikupljanja dobrotvorne pomoći za unesrećene. Zamisao o prikupljanju jednog kombija s namirnicama i odjećom preko noći je prerasla u golemu priču - prikupljena su puna dva šlepera hrane, garderobe, igračaka, lijekova, medicinskih potrepština.

- Ganut sam koliko su Hrvati otvorena srca priskočili u pomoć. Oni naprosto ne pitaju tko je koje vjere ili nacije, odakle su unesrećene, oni se naprosto senzibiliziraju prema onima kojima je potrebna pomoć. Ja im se beskrajno zahvaljujem, svaki komadić pomoći bit će upućen na pravu adresu - kaže sirijski liječnik Assad.

Foto: VL

Prisjeća se nedavnog iskustva s potresom pogođenog područja.

- Tamo je sve sravnjeno sa zemljom, taj je jadan svijet svaka moguća nesreća pogodila. Prvo beskrajan rat, pa pandemija, i sad razoran potres. Kao da je to mjesto prepušteno od svih. Ali ova humana gesta hrvatskih državljana oživljava nadu da i ti ljudi imaju budućnost - ističe Jamal Assad.

- Posebno se zahvaljujem gospođama Snježani Rucner i Roži Milčić, te gospodinu Zlatanu Kovačeviću na velikom angažmanu, ljubavi i predanosti da ovaj projekt bude megauspješan - zaključuje dr. Jamal Assad.

Kako pomoći?

Organizatori akcije su Lions Klub Kontesa Nera i SOS Bihać. A kako je sada potrebna financijska pomoć da se pomoć dopremi unesrećenima, Lions Klub Kontesa Nera otvorio je donatorski račun: OIB: 48773394574;

IBAN: HR5524840081502028645;

Svrha: Financijska pomoć Siriji;

Model: 99.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije