Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za uzor odraslima

Slavonski motivi i baština na učeničkom kalendaru

slavonski brod
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/7
21.01.2016.
u 12:32

Ponosni smo na naše učenike, kaže školska pedagoginja Mirjana Samardžić

Učenici brodske Ekonomsko-birotehničke škole objavili su svoj kalendar za 2016. godinu, koji na 12 listova predstavlja njihovu županiju u najboljem svjetlu. U sklopu 150 tisuća eura vrijednog projekta "Youthpower - The Power of Tomorrow" (Snaga mladih – snaga sutrašnjice), koji se s 95 posto sredstava financira iz Europskog socijalnog fonda, oni su uspjeli realizirati hvalevrijednu ideju koja u ovoj školi tinja već pet godina. Dvanaest mjeseci ilustrirano je s više od 70 fotografija povijesno i kulturološki vrijednih mjesta ili osoba, popraćenih brojnim zanimljivostima i odgovarajućim legendama.

- Ponosni smo na naše učenike, koji su na ovaj način i odraslima pokazali kako se može i treba raditi. Kalendar je rezultat njihovog rada u vježbeničkim tvrtkama, kroz koje najbolje upoznaju realni svijet rada i upravljanja - kaže školska pedagoginja Mirjana Samardžić.

U nekoliko tura srednjoškolci su s voditeljicom, knjižničarkom Marijom Deanković, obišli sva mjesta u Brodsko-posavsko županiji koja su smatrali vrijednim predstavljanja u kalendaru. Većina fotografija su njihove, no kako su ih snimali samo tijekom ljeta i jeseni, neke su posudili od drugih autora kako bi pokrili sva godišnja doba. Na kalendaru se mogu vidjeti brodska Tvrđava, Franjevački samostan, kuća Ivane Brlić-Mažuranić, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, sportske ekipe, pašnjak Gajna, šuma Prašnik, jezero Petnja, dvorac u Cerniku, kupalište Poloj i drugi turistički, kulturni, prirodni i etnološki motivi i potencijali ovog dijela Slavonije. Svi koji su ga vidjeli kažu kako bi taj rad budućih hotelijersko-turističkih tehničara i ekonomista iz ove škole svojom kvalitetom i sadržajem mogao poslužiti kao uzor profesionalnim turističkim djelatnicima.

>> Brodska Ekonomska škola radi program za lakšu zapošljivost

Komentara 1

BA
BARUH
13:25 21.01.2016.

Bravo djeco tako se pokazuje koliko se voli i cijeni svoj kraj, da ga se prikaže u najboljem mogućem svjetlu. A ne bučnim lajanjem na zvijezde i omalovažavanjem svega što je tuđe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije