Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najveće gužve vikendom
Povratak na članak

Slavonci odlaze u BiH po jeftinije gorivo, špeceraj i povrat poreza

Najveće gužve upravo su vikendom, a nakon što Slavonci natoče do vrha svoje spremnike, u BiH obave i kupnju. I tu kažu - štede

Komentari 56

MX
Mister X
21:30 26.04.2015.

Nije valjda istina da je naša žuja prodaje Srpskoj Republici i "Bošnjacima" daleko jeftinije nego sirotinji hrvatima u Hrvatskoj

VL
RE
rennes
20:40 26.04.2015.

A nije li vam puno bolji primjer odlazaka u BiH po gorivo onaj na granici između Slavonskog Broda i Bosanskog Broda?!! Ne samo što je Slavonski Brod šesti najveći grad u RH i što ima bitno veću frekvenciju prelazaka na granici, nego je grad i najveći granični grad čitave Europske unije otkad je RH ušla u tu zajednicu! I još jedna mala opaska; ne znam koja je cijena goriva u Orašju, ali u Bosanskom Brodu je gorivo jeftinije oko 2,5 kn a ne "skoro dvije kune"! A da nas u RH pljačkaju je živa istina! Treba u potpunosti bojkotirati INU (MOL), Tifon, Petrol... i ne dati im ni prebijene lipe za bezobrazno preskupo gorivo! Isto vrijedi i za trgovine špecerajem, s najskupljim namirnicama u čitavoj regiji, koje su među najskupljima u Europi, osobito uzme li se u obzir odnos plaća/cijena... Sve sami lopovi!!! Ništa ne treba kupovati u ovoj državi sumnjivih tajkuna i ratnih profitera tipa Todorić, Rajić, Kerum...

VL
JO
Jole1958
21:32 26.04.2015.

Pa samo na jednoj šteki uštediš 90-100kn

VL
DU
Deleted user
22:28 26.04.2015.

odlaze I dubrovcani u trebinje. ima dana u trebinju kad ces pomisliti da si na stradunu. samo se svi prave blesavi

VL
ST
stefj
21:52 26.04.2015.

Nije toliki problem hrana koja je nešto jeftinija, problem je kupovina goriva, a naročito cigareta. Nisu gorivo i cigarete u BiH jeftiniji jer osnovna cijena jeftinija, jeftinije je jer su porezi kud i kamo manji, jer su troškovi poslovanja neizmjerno manji... Kod nas je preko polovica cijene goriva porez, ista stvar je s cigaretama, dok je na hranu visok PDV. Normalno da je skupo. Istu robu trgovac može prodati jeftinije u BiH i Sloveniji i još k tome i više zaraditi nego kod nas.

VL
VM
vojislav.miljevic
23:34 26.04.2015.

a rekli su nafta ide dolje na 20 dollara/barel da bi Rusija propala sto brze,svi se nadali bit ce benzin pola eura....

VL
Avatar keunen
keunen
00:05 27.04.2015.

tu razliku u potrošnji oni kompeziraju kroz turističku sezonu u rh, a ovako drže na životu srpsku da neklone skroz... dobro reče jedan intelektualac; yuga je krepala u beogradu, ali dalje živi u zagrebu!...

VL
ZM
Zmazar
21:04 26.04.2015.

hvala bogu, trebamo svi ići prijeko, neka se milanović prči u dupe

VL
Avatar delminium
delminium
20:51 26.04.2015.

mudra politika predsjednika vlade uništit će i ono što je preživjelo isto tako mudre predhodnike

VL
Avatar stac
stac
21:35 26.04.2015.

Gajba piva Ozujskog 70 kn? a Jelen 55kn.pa ga sad j.b.

VL
RE
rennes
10:27 27.04.2015.

Obavezno u BiH po jeftino gorivo, špeceraj i na ukusnu veliku porciju čevapa s lukom i kajmakom!

VL
MX
Mister X
21:19 26.04.2015.

Hrvatska velika sreća da ima susjeda Srpsku Bosna ponosna Orašje je bjeda najviše se ide u Brčko glavni grad distrikt Srpske Republike i tamo se kupuje i kupuje ... Samo od sramote se to ne govori da bi bjednici daci da nema te prilike i mogućnosti mnogi "Hrvati -građani" bili daleko bjedniji u svojoj EU - demokraciji !!!

VL
RE
rennes
10:29 27.04.2015.

Neka sva HR uvoznička mafija, tajkuni i ratni profiteri propadnu!!! Bojkot, bojkot, bojkot!!! NIŠTA ne treba kupovati u Ina-i, Tifonu, Konzumu, Plodinama, Kauflandu, Intersparu... Svatko uz granicu traba redovito ići u BiH, Srbiju, Madžarsku, ... Uz veliku uštedu, to jeje pitanje i građanskog aktivizma protiv pljačkaško-uvozničke mafije slizane sa političkom oligarhijom najvećih političkih stranaka!!!

VL
MN
mate.no
20:44 26.04.2015.

...bit ce toga jos vise

VL
MA
malaplava
23:35 26.04.2015.

gorivo je oko 2.5kn po litri jeftinije,a što se tiče "hrvatskih" proizvoda,možda će me netko iz nekog razloga kritizirati,ali nije baš onako kako izgleda.. ledo sladoled nije iz zagreba već somboled srbija,dukat nije zagreb nego mljekara gradačac,mortadela pik vrbovec se proizvodi ako se ne varam u laktašima kao i gavrilović salame,keks domaćica piše kraš ista kutija kao u hrvatskoj samo sa druge strane proizvodi mira prijedor i težine 220g a kod nas 300g,namaz lino lada kakav je na njihovom tržištu kod nas ga nema a o okusu da se ne govori,zvijezda suncokretovo ulje-dijamant beograd,pivo pan proizvodi pivovara čelarevo za koju malo bolje upućeni znaju da nikad nije imala dobro pivo... možda ovo nekome neznači ništa i u svakom slučaju podržavam štednju ali daleko je to od naših proizvoda i kvalitete...

VL
ST
Starotopoljanin
20:58 26.04.2015.

Normalno da idemo u bosnu,ustedimo i jos kupimo zuju za 77kn,jedemo za bagatelu a mozda kilometar dalje od jedne v.trgovine u slavoniji.

VL
DU
Deleted user
21:29 26.04.2015.

cijena je ogromna jer su sdp-otimači digli trošarine do neba. obit će im se to o glavu, nestat će s političke scene.

VL
RE
rennes
22:39 26.04.2015.

Stefj______Umjesto što pričaš nebuloze, bolje si provjeri tko su ljudi kao Todorić, Kerum... i kako su došli do poslovnih carstava devedesetih godina, dok su mnogi ginuli na ratištima, razarani gradovi i sela, masovno ubijani civili... U isto je vrijeme započinjala velika pljačka, pardon "privatizacija" i stvaranje 200 bogatih obitelji, posljedice čega osjećamo do današnjih dana! A to što su tzv. "realni" i "državni" sektor, floskule kojima se mnogi služe iako nemaju blage veze o čemu govore, dalo bi se podosta napisati i reći! Što, Konzum uvozom svega i svačega u Hrvatsku doprinosi stvara nove vrijednosti?!! Nemoj nas nasmijavati! A koliko li je još te uvozničke mafije, tajkuna i ratnih profitera, koja uništava ekonomiju, u prvom redu proizvodnju, ove države preko 20 godina!? Zato obavezno uzeti mnogo, mnogo knjiga u ruke i obavezno početi čitati, obrazovati se, čitati i druge izvore informacija, ne korporativno-oligarhijske mainstream medije!!

VL
CE
centirion
08:04 27.04.2015.

Ja idem u Bosnu po gorivo kad god stignem! Ne želim ostavljati svoj teško zaradjeni novac pokvarenim političarima koji se voze u skupim autima i bahatom Milanoviću!

VL
MA
marijaqwer
08:41 27.04.2015.

Sa najvećim porezom Hrvatska će uvijek biti skuplja od drugih u svakom pogledu.Nažalost vlada misli da još zaostajemo po nekim trošarinama u odnosu na EU te da još nismo uveli sve poreze i tu vide riješenje deficita ali ne vide i ne mogu vidjeti da su naša primanja jedva 30% od EU primanja.Ne mogu to vidjeti jer oni imaju veća primanja od EU kolega a svijet gledaju samo svojim očima.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.