Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska oikofobija
Povratak na članak

Zašto mi Hrvati mrzimo vlastitu državu, domovinu, pa i sebe?

Ta mržnja i prijezir nagrizaju ono što neki sociolozi nazivaju nacionalnim karakterom, a neki duševnim zdravljem nacije

Komentari 200

SO
SoloHan
13:59 08.03.2018.

Mi Hrvati ne mrzimo svoju domovinu, nikad i nismo i nećemo, mrze je kojekakvi građani, i oni koji su je uvijek bili spremni prodati, za pomaknuti se na listi za stan koji sada glume demokrate, satirično zar ne

VL
KA
kajinx
14:11 08.03.2018.

Hrvati ne mrze svoju domovinu. JugoslOveni, gosti, obitelji KOS-ovaca i JNA oficira te ratni profiteri, dizači tegova i SFRJ sudci mrze Hrvatsku.

VL
NE
Neretva
14:04 08.03.2018.

Zar Hrvati mrze svoju Domovinu to je čista laž!!!!

VL
Avatar Moodleen
Moodleen
13:52 08.03.2018.

A kakva je tu uloga ovakvih medija? Ili nekakvog Šprajc-Jovanovića? Beljaka, Mađera, Pernara.....?

VL
VO
vorda400
14:34 08.03.2018.

Nisam baš skužio ovaj članak ali Hrvati ne mrze svoju domovinu nego mrze ljude koji ih 25g sustavno uništavaju crveni,plavi,zeleni nebitno svima je bitno prvo sebi nakrast onda familiju osigurati pa što ostane narodu udariti ćemo porez da si isplatimo plače i bonuse nikad ali nikad se to ovdje neće promijeniti

VL
Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
14:01 08.03.2018.

Kao i svugdje, za sve je odgovorna politička elita. Jednim djelom i ti si sam gospodine Letica doprineo takvom stanju. Za ovakve stvari nije potreban esej i akademiziranje, nego stvari treba nazvati pravim imenom i prozvati osobe iz političkog i medijslog života. Upri prstom!

VL
Avatar FalusBonus
FalusBonus
15:10 08.03.2018.

Letica je pobrkao lončiće, poistovjećuje Hrvatsku sa pokvarenim političarima, uhljebima i pretvorbenim tajkunima.

VL
Avatar Oneill
Oneill
14:06 08.03.2018.

Mi ne mrzimo svoju Domovinu mi nemože mo podsjeti da nismo ono što bih mogli i željeli da budemo.Mi smo dobar i suveren narod imamo samo jedan ali veliki problem a to je politika Političari ne sluša narod koji ihh je birao lažu muljaju pa ih narod nerazumiju.

VL
Avatar zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
14:04 08.03.2018.

mi nemrzimo drzavu vec UDBASE..ehehhehehe

VL
TH
than
14:07 08.03.2018.

Zasto ? Pa odakle da pocnem i koliko vremena imam za nabrajati... ? Eh. 90tih se nije tako mislilo, ali ono sto se sve 'izrodilo/izdogodilo' nakon domovinskog rata to niti u najcrnjim snovima nismo mogli ocekivati.

VL
Avatar krile11
krile11
14:31 08.03.2018.

Posve promašen članak. Ne mrze Hrvati svoju domovinu , dapače ponosimo se s njom. Ali novinar je tamo nabrojio kako omalovažavamo svoje zdravstvo . školstvo , znanje , sport itd. Posve nerealno . Ajmo ovako . Htjeli smo ući u EU . U toj EU postoje mehanizmi praćenja koi su jednobrazni za svaku članicu . J. te , po tom praćenju mi ispadamo po svemu među 3 najgore članice . Ato znači ? PO istim mjerilima koja se upotrebljavaju za 27 članica smo dno dna .U isto vrijeme imamo političke elite koje nas kroz prorežimske medije , nebitno lijeve ili desne , uvjeravaju kako je u RH med i miljeko . I tko je tu blesav. Većina puka vidi kako tu nešto ne štima , priča ovih naših i EU agencija se ne slažu . I dolazi do kratkog spoja .POmalo počinjemo shvaćati da mi nismo najljepši , najpamentiji i najsposobnij , a to pomalo dovodi do depresije . Uostalom , ako državu usporedimo sa ljudima , po starosti čini se da ulazimo u pubertet . Činimo kao nacija gluposti , imamo ekstremna uvjerenja kao nacija , a koja se kose sa mišljenjima starijih ... drugim riječima , odrastamo kao nacija i država ..to je proces koji malo duže traje , ali uopće ne sumnjam kako će na kraju biti sve u redu

VL
Avatar anti_komunist
anti_komunist
14:34 08.03.2018.

zna se tko mrzi hrvatsku.......razni zakoseki, jovici, puhovski, dezulovici, pupavke, pusici i ostala crvena jugo gamad......

VL
BA
bakulušić
14:22 08.03.2018.

Hrvati ne mrze vlastitu državu i domovinu! Možda postoji takav utisak a to je stoga što su u Hrvatskoj najglasniji oni koji na početku svake rečenice kažu: - Ja sam Hrvat, ja sam branitelj, ja sam veliki vjernik! A laže. Lako ih je prepoznati i mislim da ih svi mi dobro poznajemo. Njih i njihova djela. I znamo od koga su naučili lagati. Od svojih prijatelja koji su svjetski prvaci u laganju i nadlagivanju.

VL
DU
Deleted user
14:12 08.03.2018.

Ako kreneš iz recimo Slavonije na more, pa prođeš sve one prelijepe predjele prije nego ugledaš prekrasno plavetnilo našeg Jadrana...ne možeš ne voljeti ovu prekrasnu zemlju...ali možeš ne voljeti vječne političke elite u kojima nikako da se ukaže čovjek s vizijom, koji će oko sebe okupiti ljude koji...shvaćaju svijet oko nas i znaju što je u tom svijetu najbolje za nas...

VL
DU
Deleted user
14:24 08.03.2018.

Hrvati nisu nikad mrzili svoju domovinu za razliku od onih kojii ovu drzavu nisu nikad zelili niti volili a danas je vode i gospodare s njom.

VL
LU
lunar777
14:22 08.03.2018.

Zato što Vesna Pusić i slični nisu Hrvati, oni su eventualno kako su i sami neki rekli slučajni Hrvati, slučajno se rodili tu jer su mogli bilo gdje drugdje.

VL
Avatar nekakav
nekakav
14:27 08.03.2018.

a da pogledamo u ogledalo i vidimo da je problem u nama? kriva nam je bila austrougarska, pa kraljevina, pa fnrj, sfrj, i sad nam eto ne paše ni rh. a ni u eu nismo sretni. ne 'daje' nam pare kolko želimo. dal ima mjesta na ovom svijetu gdje bi mi hrvati bili zadovoljni? očito ne. imamo medije koji su svi u vlasništvu stranaca, ili su pak u rukama nekih severina ko index , i slično. i što očekivati? da će pisati o ičemu pozitivnome? neće. jedino se prodaju trash vijesti, blogeri su nam mjerilo uspjeha. pokaži sise i guzu, to je uspjeh, i pamet. ne volim kad mi mediji dociraju, kad oni, koji žive na račun loših stvari u životu, i lošeg načina života, oni koji šalju krivu sliku mladima o bitnim stvarima u životu, kad nam takvi nešto 'objašnjavaju' i traže visoke moralne standarde. ne mrzimo mi našu zemlju, mrzimo medije jer nas obasipaju glupostima i truju nam ionak prosječne živote. kakvu sliku o životu dobije dijete od pet godina, kad non stop gleda i sluša gluposti u medijima?! kakvo da bude, ako vidi da dobre aute voze kriminalci koji su opljačkali nekog, bilo privatnu firmu, bilo korporaciju, bilo državu, i da je to uspjeh? kako da svoju kćer odgajate kad ju odmalena svi bombardiraju da je biti gola i leći pod 185 muškaraca u nepunih 18 godina mjerilo uspjeha? što nam djeca žele biti? kolko njih u razredu želi biti učitelj, inženjer, a kolko 'dizajner, manekenka, skladatelj, blogerica...'?

VL
Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
15:02 08.03.2018.

Mi Hrvati volimo svoju domovinu više od svega, zato i mrzimo sve koji nju uništavaju i zatiru, a to su mahom političari i njihovi uhljebi na svim nivoima vlasti. Uz navedene kojima je novac na prvom mjestu, postoji i vrlo mali ali glasan broj onih koji nju ne vole a to su kojekakvi bivši udbaši, orjunaši, petokolonaši i manji dio jedne nacionalne manjine koja ne može preboljeti gubitak povlastica i poraz u domovinskom ratu

VL
DA
Danijel2
14:24 08.03.2018.

Jugoslavenski podobnici, direktori postali su vlasnici poduzeća, bivši suci iz YU postali su elitni advokati. Izokrenut sustav vrijednosti. Još je kraljevina YU na sve načine silom ili milom protjerivala narod sa njegovog staništa u HR... Ako želiš nekog uništiti, najprije ga moraš demoralizirati, ubiti nadu i vjeru u uspjeh, što više oslabiti njegov karakter. Mislim da se to uspješno radi ovom narodu. Počevši od kojekakvih Frljića, Hanžekovića, Vidoševića itd. Tko ih štiti?

VL
DD
ddh
14:26 08.03.2018.

Pitanje je dekadentno, ako dolazi iz kruga medija. Pa mediji su ti koji danonocno pljuju po Hrvatskoj, koji danonocno stvaraju klimu uzasa i beznadja. Zato je, ako takvo pitanje dolazi iz medija, to poptpuno promaseni cilj. Hrvatsku mrze isti koji su je i uvijek mrzili, mrze je Iblerovci, mrze je Jugoslaveni, orjunasi i Srbi. Mrze je ti isti koji su dizali barikade i stvarali Veliku Srbiju, koji su izlazili iz sabornice kad se je glasalo o neovisnosti, a danas paradirju pod zastavama komunisticke Hrvatske Sovjetskog saveza. Mrze je drugovi Ranka Ostojica koji su crtali svastiku, a mrze je i hrpa t.zv. komunisticke "inteligencije" na filozovskom fakultetu i fakultetu politickih znanosti. A taj virus mrznje prema Hrvatskoj i mrznje jean prema drugome prenose iz iste te mrznje mediji, razni Togonali i Severove. Mrze je oni koji somoljublje apostrofiraju kao nagativum i koji ismijavaju to isto. A predvodnici su i tu opet u medijima. Razni Indexi, Jutarnji, Jutel (HRT), Novi ili Vecernji su predvodnici sirenja te mrznje. Ako se tako dalje nastavi, za pet godina Hrvatske nece biti.

VL
« 1 2 3 4 5 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.