Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slaven Dobrović:

'Očito je da odustajemo od Plomina C i termoelektrane u Pločama'

Slaven Dobrović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
06.02.2016.
u 12:53

Spalionica Resnik se teško uklapa u cirkularnu ekonomiju, rekao je također Dobrović

Očito je da odustajemo od Plomina C i termoelektrane u Pločama iz niza razloga, rekao je ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović, naglašavajući da to još uvijek ne može službeno potvrditi, prenosi HRT. Dobrović je to rekao sudjelujući na okruglom stolu o klimatskim promjenama u Zagrebu

Dobrović se na televiziji N1 također izjasnio protiv spalionice u Resniku.  

- Spalionica Resnik se teško uklapa u cirkularnu ekonomiju. Jedini argument je iskorištenje dijela energije, a to je prednost ako se gleda samo na odlaganje. Kad se uspoređuje s recikliranjem prednosti nema. Spalionica u Zagrebu nema rezona niti jednog valjanog argumenta - rekao je Dobrović.  

Također je rekao da su po njegovom mišljenju energetski certifikati samo jedna administrativna barijera.  

- Ne ide se za tim da se podigne ekološki standard tih objekata. Kad bi vlasnici bili obavezni staviti solarne kolektore to bi bilo daleko značajnije, a ovo smatram nepotrebnom administrativnom barijerom - rekao je Dobrović.

>> Nova vlada zaustavila investicije od milijardu eura. Plomin C i istraživanje plina u Jadranu stavljeni na stranu

>> Zeleni pozivaju Oreškovića da se izjasni o Plominu C

Komentara 12

AM
ameris
13:21 06.02.2016.

Da ,da..kako će samo SDP-velmože vračati primljene (potrošene?) provizije..kako će uskoro frcati perje na Iblerovom trgu !

NI
nibunika
15:10 06.02.2016.

Apsolutno sam siguran da neće izgraditi niti Plomin 3, niti neki drugi ozbiljniji energetski kapacitet, jer su totalno nesposobni, kao što je bila i prethodna Vlada. A svoju nesposobnost će pokriti nekom "ozbiljnom analizom", kao i potrebom zaštite okoliša i prirode.

DU
Deleted user
13:14 06.02.2016.

Npokon netko pametan,cijeli svijet ukljnja termo elktrane a mi bi ih gradili??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije