Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GAJ FM U STEČAJU

Slatinske bitange upropastile ''Gaj FM', a nitko ne odgovara

gaj fm
Dragutin Šantoši
25.04.2012.
u 13:17

Obećali su nam da ćemo se poslije stečaja vratiti u tvornicu, a kamo ćemo se vratiti kad se rasprodaju strojevi, pita bivši radnik Josip M.

Slatina – Ni tri mjeseca nakon otvaranja stečaja u nekada najvećem i najuspješnijem slatinskom poduzeću 'Gaj FM' nema pomaka koji bi ohrabrili otpuštenih 200-tinjak radnika i uvjerili ih da će se uskoro vratiti na svoja radna mjesta i nastaviti s proizvodnjom namještaja. Neplaćene obveze veće od 90 milijuna kuna, stvorene u nepune tri godine poslovanja, razočarale su radnike koji od države još nisu dobili tri plaće i otpremnine. Razočarani otpušteni radnici, koji su tražili odgovornost bivših vlasnika i uprave za propast poduzeća i njihovih radnih mjesta, upozorili su novinare da se posljednjih dana iz slatinske tvornice izvoze strojevi. Stečajni upravitelj Branko Valentić demantirao je da 'Gaj FM' prodaje strojeve iz slatinske tvornice već, po odobrenju Odbora vjerovnika, izvozi otpisane strojeve iz bivše tvornice 'Đulovac' koje je sudski vještak procijenio kao neuporabljive.

U petak prva javna dražba za 76,4 milijuna kuna 

Za petak je najavljena prva javna dražba imovine stečajnog dužnika 'Gaj FM-a' Slatina procijenjena na iznos od 76,4 milijuna kuna, što je za 2,5 puta više od cijene po kojoj je u stečaju prije tri godine cjelokupna imovina prodana novim vlasnicima koji su slatinsko poduzeće u nepune tri godine doslovno upropastili i zatvorili tvorničku kapiju.

– Naša radna mjesta upropastile su slatinske bitange uz pomoć lokalne politike i gradske vlasti, a za to nitko još ne odgovara. Obećali su nam da ćemo se poslije stečaja vratiti u tvornicu, a kamo ćemo se vratiti kada se rasprodaju strojevi na kojima smo radili – pita otpušteni radnik Josip M. 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije