Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borbe pasa

Prijavljeni zbog mučenja: u vreći pronađen uginuli pitbull, u bunaru kosti

pas
Foto: Franziska Kraufmann/DPA/PIXSELL
20.02.2018.
u 14:22

Leš psa bio je u stanju raspadanja, a nađen je i boks s vidljivim tragovima krvi na tepihu

Trojica muškaraca u dobi od 27, 29 i 33 godine kazneno su prijavljeni zbog mučenja životinja, priopćio je MUP.

Sumnjiči ih se da su od 1. rujna 2017. do 14. siječnja 2018. u više navrata u napuštenom gospodarskom objektu na širem području Slatine, s vlastitim psima sudjelovali u ilegalnim borbama pasa. Pse su, navodi policija, teško zlostavljali, nanosili im nepotrebne boli te su ih izlagali nepotrebnim patnjama, koje su rezultirale smrću pasa.

Policija je osumnjičenicima pretražila kuće i stanove, a u blizini objekta gdje su se održavale ilegalne borne pasa u vreći je nađen uginuli pas pasmine pitbull. Leš psa bio je u stanju raspadanja, a nađen je i boks s vidljivim tragovima krvi na tepihu. U obližnjem su bunaru pak nađene životinjske kosti koje su poslane u Veterinarski institut u Zagrebu radi vještačenja.

Policija nastavlja s istraživanjem ovog slučaja, a osim protiv trojice kazneno prijavljenih osumnjičenika, istraga se nastavlja i protiv 35-godišnjaka koji je za sada nedostupan policiji.

Ovaj psić svaki dan uđe u Hrvatsku i nakon sat vremena vrati se u Sloveniju:

pas
1/7

 

Komentara 9

DU
Deleted user
15:27 20.02.2018.

Dosadni ste sa tim kerovima.

DU
Deleted user
18:24 20.02.2018.

Djeca u vrtiću ili osmoljetki, koju zlostavljaju druga djeca - to je za mene nešto bolno, strašno i zahtijeva djelovanje svih. Ne dugo je bilo suđenje nekom liku koji je silovao svoja dva psa - rodezijska goniča. Suđenje je zatvorenozaa javnost kako čovjeku - pesoljupcu, vlasniku , ne bi bila nanijeta nepopravljiva šteta. Više ne vjerujem nijednom pesoljupcu.

Avatar fredi
fredi
15:43 20.02.2018.

Svaki put kad pročitam komentar poput prvog na ovaj članak, sve sam manje ponosna što živim u Hrvatskoj. Užasava me pomisao da pored mene žive ljudi toliko neosjetljivi na bol i patnju bespomoćnih bića kao što su bili psi na kojima se iživljavao ovaj trojac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije