Naslovnica Vijesti Svijet

Slabovidni mladić u trgovinu ušao sa psom, reakcija zaposlenika za svaku je osudu

Arthur ima oštećen vid te mu umjesto štapa za slijepce pri kretanju pomaže Loya, pas vodič bez kojega ne izlazi iz kuće, no u jedan dućan s njom nije smio ući
11. listopada 2018. u 08:07 6 komentara 4999 prikaza
Arthur Aumoite
Foto: Screenshot Facebook
Pogledajte galeriju 1/2

Francusku javnost šokirala je snimka koju je objavio slabovidni mladić po imenu Arthur Aumoite, a na kojoj se vidi kako ga izbacuju iz trgovine jer je u nju ušao sa psom vodičem.

Zmija napala psa Okršaj životinja Uznemirujući video: pogledajte kako su djeca spasila psa kojeg je napala zmija

Arthur ima oštećen vid te mu umjesto štapa za slijepce pri kretanju pomaže Loya, pas vodič bez kojega ne izlazi iz kuće.

No, kada je ušao u trgovinu Monoprix, zaposlenik dućana tražio ga je da iziđe jer životinje nisu dopuštene u trgovini.

Slabovidni mladić pokušao mu je objasniti da Loya po zakonu smije biti s njim u trgovini jer je ona pas vodič te mu je pokazao dokument koji to dokazuje.

[video: 27211 / ] Pas Bono Nesretni Bono Nude 10.000 kuna: Tko je odgovoran za psa koji je uginuo od izgladnjelosti?

Međutim, to nije bilo dovoljno upornom zaposleniku trgovine koji je govorio kako pas zbog higijenskih razloga ne smije biti u dućanu da bi na kraju uz pomoć zaštitara odvukao psa i njegova vlasnika van.

Cijeli incident snimala je osoba koja je Arthurom bila u trgovini, a nakon što ga je on objavio na svom Facebook profilu, pregledan je više od 1,7 milijuna puta.

Postupak trgovca naišao je na brojne osude, a nakon toga su se oglasili iz trgovačkog lanca Monoprix te su se ispričali slabovidnom mladiću. U priopćenju su naveli kako osuđuju incident te da se njihova kompanija godinama bori s raznim oblicima diskriminacije.

nevjerojatno Ozlijeđeni pas sam došao do bolnice kako bi mu previli rane

– Loya svuda ide sa mnom, u bolnicu, kupnju… Daje mi mnogo veselja i neovisnosti. Tog psa nikada ne bih zamijenio za štap – napisao je, između ostaloga, u snimci Arthur Aumoite.

f
OSOBNO ISKUSTVO
Kako mi je LUNA 2 spasila pripreme za vjenčanje najbolje prijateljice

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar MilanZoranovic
  MilanZoranovic:

  Životinjama ulaz nije dopušten ali teroristima su sva vrata otvorena..

 • Avatar navijač
  navijač:

  Ako ima zakonske osnove za tužbu treba ih tužiti , pa nek se onda ispričavaju.

 • liliZG:

  pa kod nas ne smiju niti u prijevozna sredstva zeta ako je vozač nabrijan, ništa novo , u svakoj državi možeš naći jednog ovakvog provoditelja svog zakona...