Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesretni Bono

Nude 10.000 kuna: Tko je odgovoran za psa koji je uginuo od izgladnjelosti?

Pas Bono
Foto: Facebook
02.10.2018.
u 17:49

Prema kaznenom zakonu odgovornom za smrt psa Bone prijeti i kazna do jedne godine zatvora.

Slučaj psa Bona kojeg je izgladnjelog pronašao ophodar ceste u Otišiću kod Sinja i koji je na kraju uginuo od kaheksije uzrokovane glađu - rastužio je mnoge.

Psa su volonterke odnijele veterinarima u sinjskoj ambulanti Likomed, no nije mu bilo spasa. Veterinarka Vesna Boban kazala je kako nikad nije imala tako težak slučaj i dodala kako postoji mogućnost da je bio zavezan ili u boksu i izgladnjivan.

- U kontaktu smo s veterinarskom inspekcijom, postupamo i to je sve što možemo reći za sada - poručili su za Slobodnu Dalmaciju iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske.

A volonterka Melita Sablić Romac, koja je otišla po Bona u Otišić te ga držala za šapice kada je uginuo, ponudila je nagradu od deset tisuća kuna za informaciju o vlasniku. 

- Nagrada 10.000 kuna za onog tko ima informaciju čiji je Bono bio. Znam da znate pa se nadam da će Vas i nagrada motivirat na ono sto bi bila dužnost nas građana. Anonimnost zagarantirana - napisala je na Facebooku.

Prema kaznenom zakonu odgovornom za smrt psa Bone prijeti i kazna do jedne godine zatvora.

Ključne riječi

Komentara 20

Avatar CHOW
CHOW
22:15 02.10.2018.

Mozda mu je i gazda bio gladan.

WW
wwwcro
19:28 02.10.2018.

Vlasnike koji izgladnjuju pse, vlasnike koji vode pse da seru po parkovima i dječjim igralištima, vlasnike koji puste pse na ulicu gdje mogu izazvati prometnu nesreću te vlasnike čiji psi izgrizu dijete ili odraslu osobu treba kazniti zatvorskom kaznom od najmanje 5 godina zatvora. Tada će možda biti reda.

RI
rightside
19:05 02.10.2018.

nemojte mi reci da bas nitko nezna ciji je ovo pas?? ili je i kod vas nadlezna splitska policija iz "njihov hajduk" organizacije??ili kakvu seljacinu kamenjarsku trebaju zastitit?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije