Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupština Splitsko-dalmatinske županije

Uvala Bene Kerumovom nećaku koji će vratiti milijun kuna ujakovog duga

Kerumov nećak preuzima županijsku koncesiju
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
05.03.2018.
u 16:33

Tvrtka Željka Keruma koja je imala koncesiju na Benama ostala je dužna Županiji milijun kuna

Koncesija u uvali Bene dodijeljena je tvrtki Nacional, koju poredstavlja Igor Sapunar, sin Petroslava Sapunara, predsjednika Skupštine, odnosno nećak Željka Keruma, prethodnog koncesionara koji je ostao dužan za koncesiju, ali obvezao se kako će taj dug vratiti. Odluka je na Skupštini donesena bez oporbe koja je izašla iz vijećnice. Tražili su da se ta točak skine s dnevnog reda, ali vladajuća većina to nije prihvatila.


-Tvrtka Željka Keruma koja je imala koncesiju na Benama ostala je dužna Županiji milijun kuna, a sada koncesiju na 15 godina dobiva tvrtka u kojoj je direktor Kerumov nećak. To je eklatantan sukob interesa gdje županijski partneri dijele plijen. Ono što se događalo oko Zlatnog rata, zbog čega je Ževrnja morao odustati od kandidature za župana, je mala beba u usporedbi s ovim što se događa oko Bena. Ovo je tezgarenje na najnižoj razini - rekao je Miro Bulj, vijećnik Mosta. Ante Renić, županijski vijećnik Pametno i istaknuo kako ne vidi baš nikakvu korist za građane, gradski kao ni županijski proračun, koncesiju dati tvrtki National d.o.o. koja ima nula kuna na računu i nula zaposlenih.


-Ovo je bila jedna od najrigoroznijih koncesija na području županije. Prvi put se dogodilo da tvrtka koja nije zakonski vezana s bivšim koncesionarom preuzme njegove dugove. Županija je financijski pokrivena. Jedno su naplate ovrhama koje su podignute i bjanko zadužnicama gdje direktor firme Nacional jamči svojom osobnom imovinom da će biti podmiren dug bivše firme, a pokriveni smo i garancijom banke za sigurnost ponude i smatramo da nije bilo nikakve prepreke da ta odluka ide na Skupštinu. Ako to ne bude ispoštovano, koncesionar se slaže da Županija jednostrano raskine ugovor - kazao je Stipe Čogelja, pročelnik županijskog Upravnog odjela za turizam i pomorstvo. Oporbu to nije zadovoljilo, smatraju kako je ovo cijena koalicije HDZ-a i HGS-a, ali župan Blaženko Boban ocijenio je kako je koncesija doijeljena zakonito i nema ničeg spornog. Petroslav Sapunar nije bio u vijećnici dok se raspravljalo o toj točki. U vijećnici je tijekom glasanja bilo 28 vladajućih i jednoglasno su donijeli odluku.

Komentara 4

ZA
zarac
16:35 05.03.2018.

Haha, "vratit ću, časti mi".

BA
batman
16:42 05.03.2018.

👅👅👅👅👅👅👅👅👅naguzi ja vas opet..👅👅👅👅👅👅👅👅👅

ZA
zaze
18:56 05.03.2018.

Sjaši Kurta da uzjaši Kurta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije