Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predali Saboru

Skupili 1383 potpisa za ocjenu ustavnosti pitanja o braku

Nataša Škaričić
Foto: Davor Višnjić/PIXSEL
06.11.2013.
u 12:45

– Ako Sabor to ne učini, inicijativa će sama Ustavnom sudu uputiti zahtjev za ocjenu ustavnosti referendumskog pitanja – objasnila je Nataša Škaričić.

Predstavnici građanske inicijative koja je putem društvene mreže skupila 1383 potpisa da se od Ustavnog suda zatraži ocjena ustavnosti referendumskog pitanja inicijative "U ime obitelji" predali su danas svoj zahtjev Hrvatskom saboru. Predstavnica inicijative Nataša Škaričić kazala je da je inicijativa u svega 12 sati putem društvene mreže okupila oko 4000 ljudi, nakon čega je napravljen probir i izdvojena su 1383 ispravna potpisa.

– Ako Sabor to ne učini, inicijativa će sama Ustavnom sudu uputiti zahtjev za ocjenu ustavnosti referendumskog pitanja. Smatramo nedopustivim da se na ustavotvorni referendum izlazi bez preciznog odgovora na dvojbe koje otvara sadržaj moguće izmjene Ustava. Korektnost forme i procedure u ovako važnom trenutku nisu dovoljne – objasnila je Nataša Škaričić.

>>Stazić: Vaš ideološki rat podsjeća me na doba Sanadera

>>Referendum nemoguć za ljudska prava, ali o braku će ga ipak biti

Komentara 57

Avatar Alfons_x
Alfons_x
13:40 06.11.2013.

Opća deklaracija o LJUDSKIM PRAVIMA......dio koji bih preporučio Vesni Pusić i udrugama na zajedničko proučavanje! citiram: Članak 16. 1. Punoljetni muškarci i žene imaju pravo na sklapanje braka i osnivanje obitelji bez ikakvih ograničenja glede rase, nacionalnosti ili vjere. Oni Oni imaju ista prava prilikom sklapanja braka, u braku i tijekom razvoda. 2. Brak se može sklopiti samo uz slobodan i potpun pristanak osoba koje stupaju u brak. 3. Obitelj je prirodna i temeljna društvena jedinica, i ima pravo na zaštitu društva i države

BO
bobo123
13:49 06.11.2013.

Hahaha, to vam je maksimum! Više intelektualaca (a ne virtualnih potpisa s društvenih mreža) potpisalo je i podržalo npr. spolni odgoj udruge GROZD (valjda svi koji nešto znače u područjima vezanima uz obrazovanje), pa ih je Jovanović ignorirao, a danas njegovi partijski kolege tvrde da ljudi podržavaju njegov odgoj, iako je i slijepcu jasno da nije tako.

Avatar Alfons_x
Alfons_x
13:26 06.11.2013.

Jasno i nedvojbeno je kako pravo na BRAK nije temeljno ljudsko pravo.... jednako tako nedvojbeno UN-konvencija o ljudskim pravima u djelu u kojem se spominje brak govori o muškarcu i ženi....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije