Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ogorčeni na haag

Škoro: Trebamo zabiti glavu u pijesak od sramote

skoro thompson
Foto: Goran Stanzl/Arhiva VL
1/3
15.04.2011.
u 14:32

Oliver Dragojević: Teška namještaljka! Ovo je najgore što postoji. To nije sud, to je cirkus. Strašno!

- Teška namještaljka! Ovo je najgore što postoji. To nije sud, to je cirkus. Strašno!, riječi su kojima je Oliver Dragojević komentirao presudu Haškog suda generalima Gotovini i Markaču. Oliverove riječ izgovorilo je danas mnogo njegovih kolega. Svi do jednoga kazali su kako su neugodno iznenađeni i još uvijek ne mogu vjerovati razmjerima kazne.

- Šokirana sam presudom za generale Gotovinu i Markača jer sudac obranu uopće nije uzeo u obzir. Oluja nije zločinačka akcija, cijela moja generacija, cijela država ponosno ju je podržala. To je bila oslobađajuća akcija i zato je slavimo. Svatko bi to trebao reći, reagirati na presudu, pa i Vlada, oštra je bila Vanna.

Husein Hasanefendić Hus bio je još rječitiji.

- Mislim da je to jebena nepravda! Šamaraju nas, pokušavaju izjednačiti krivnju, a to nije u redu, kazao je za Večernji list.

- Nisam bila među optimistima koji su očekivali oslobađajuću presudu, ali ovo je šokantno. Previše!, komentirala je Sanja Doležal.

- Sve nas treba biti stid, trebamo zabiti glavu u pijesak i nigdje se od sramote ne pojavljivati. Najviše političari. Zna se tko je dopustio da Oluja dođe na Haaški sud, jako dobro se zna tko je dilao s transkriptima i tko nije mrdnuo malim prstom da se pomogne tim ljudima. A nas, obične ljude, treba biti sram jer smo takve izabrali. Osuđeni su nevini ljudi, a mi možemo samo izraziti žaljenje njihovim obiteljima. I ponovno glasovati za iste političare. Što će nam sada reći? Da će se žaliti na presudu? Zar su generali od jučer u zatvoru? Na što se čekalo sve ove godine?, pita se Miroslav Škoro.

Bulajić: Haški sud je tema za film!

– Presuda je – smeće! Dokazuje da ni mi nismo dovoljno napravili da ona bude drugačija. Odvratna je i bahata pljuska jedne feudalne Europe koja pokazuje kako nas misli tretirati i dalje. Baš sam žalostan! Gotovini presuditi 24 godine! Poznajem neke ljude koji bi trebali dobiti 2400 godina... Porazno je to i bolno za opći elan, entuzijazam i vjeru u bilo kakvu bolju Hrvatsku. Ne znamo kakvu pouku bi trebali izvući iz ovoga, osim da nikome u Europi ne vjerujemo!, kazao je Krešimir Dolenčić.

Veljko Bulajić kazao je, pak, da uopće nije iznenađen presudom.

– Problemi Haaškog suda postoje još od njegova starta, kada je počeo kao velika nada, a ubrzo se mnogim svojim presudama iskazao kao farsa. Haaški sud je tema za film. Idealno za Charlieja Chaplina! Kako nastaviti poslije Haaškog suda koje će nadamo se uskoro prestati s radom. Čemu nas je poučio Haaški sud? Ničemu! Njegova odgovornost, njegova stravično velika i skupa birokracija očito igraju svoje posljednje predstave!

– Na njihovoj sam strani, nadam se dobrom i upravo sve pratim! Dao Bog sve najbolje. Imam tamo prijatelja među njima, priznao je Arsen Dedić.

Komentara 114

KA
kajinx
20:09 15.04.2011.

Sada se trebamo pitati da li želimo u EU !

OB
-obrisani-
22:49 15.04.2011.

oj luena kujice malena marijana je danas najbolje prošla niti zna za sramotu,a i nemeš će joj opet dati

Avatar cro1com
cro1com
16:38 15.04.2011.

Zagrob=Govno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije