Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
davorka smoković

Na listi Domovinskog pokreta žena osuđena za pomaganje organiziranom kriminalu

smokovic
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
27.06.2020.
u 21:52

U pitanju je epilog afere Ipsilon iz 2009., kada je USKOK osumnjičio Golemovića i Davorku Smoković, te još nekoliko policajaca, jednog carinika i poreznika u lancu korupcije.

Miroslav Škoro je na listu Domovinskog pokreta u 8. izbornoj jedinici stavio bivšu općinsku državnu odvjetnicu iz Pazina Davorku Smoković koja je nedavno i pravomoćno osuđena za korupciju, odnosno pogodovanje kontroverznom poduzetniku Draženu Golemoviću u istrazi protiv njega, donosi Telegram.

Portal donosi i da to nije jedini problem sa zakonom koji je Davorka Smoković imala.

Županijski sud u Rijeci 2016. proglasio ju je krivom za izdavanje neopravdanih putnih naloga te je nepravomoćno osuđena na jedinstvenu bezuvjetnu kaznu zatvora od devet mjeseci, jer je sud zaključio da je oštetila državni proračun na 56.333 kune.

Nedavno je osuđena i zbog pomaganja organiziranom kriminalu, uvjetno na osam mjeseci zatvora uz rok kušnje od dvije godine. Pravomoćna presuda donesena je  nakon više od deset godina procesa.

U pitanju je epilog afere Ipsilon iz 2009., kada je USKOK osumnjičio Golemovića i Davorku Smoković, te još nekoliko policajaca, jednog carinika i poreznika u lancu korupcije.

Vrhovni je sud donio presudu kojom je odbio žalbe stranaka i potvrdio prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Rijeci. Time je postala pravomoćna presuda kojom je optuženica proglašena krivom za kazneno djelo zlouporaba položaja i ovlasti.

Davorka je osuđena na kaznu zatvora od osam mjeseci i izrečena joj je uvjetna osuda sa rokom provjeravanja 2 (dvije) godine.

 

Komentara 59

ST
starsandstripes
22:18 27.06.2020.

pa na listi retard koalicije je pravomoćno osuđeni lopov i pravomoćno osuđeni za korupciju... to nije problem???

ZZ
Zeko_zna
22:49 27.06.2020.

Hahahaaaa po svim portalima samo Škoro..možda Škoro ima više mandata od HDZ-a...hahahahaaa

Avatar GroundZero
GroundZero
00:12 28.06.2020.

I to bi škoru kao trebalo stigmatizirati? Pa HDZ je imao presudu kriminalne organizacije, predsjednik sanader ima presudu ratnog profitera, 15 ministara napustilo vladu radi kriminalnih radnji i mogao bi ovako još pet dana. Ukratko, škoro je idealni budući njihov koalicijski partner.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije