Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBJEGLIČKA KRIZA
Povratak na članak

300-njak izbjeglica blokiralo promet na Bregani. U Belom Manastiru više nema izbjeglica

Ministri Srbije i Mađarske postigli su dogovor, te je Mađarska opet otvorila dva granična prijelaza sa Srbijom. To bi moglo značiti i smanjenje pritiska dolaska izbjeglica prema Hrvatskoj.

Komentari 540

EL
EldersRealm
08:34 20.09.2015.

Hrvatska je morala pokazati suverenitet i zatvoriti granicu za sve osim zena, djece i Sirijaca s dokumentima. Njih je sve trebalo zbrinuti i evidentirati. Laz je da se granica ne moze zatvoriti hermeticki. Najveci dio granice su rijeke Dunav, Sava i Una koje su neprolazne za masu osim mostovima. Jos da smo uz citavu granicu postavili one plocice s natpisima "oprez mine", ne bi nam ninograda trebala. Migranti znaju da je tu bio rat i sumnjam da bi riskirali ulaz preko minskog polja. Na suhim dijelovima granice moglo se postaviti ogradu i pojacati granicne patrole. Za sve je bilo vremena ali Milanovic je izabrao soliti pamet Madjarima koji su svoju obvezu prema EU pokusali ispuniti.

VL
BK
branko-kockica
08:54 20.09.2015.

Veliko Milanovićevo srce je prvo sredilo da su migranti spavali na otvorenom, i još veći Milanovićev mozak je sredio da sad po kiši pješače prema žici.

VL
BK
branko-kockica
08:57 20.09.2015.

Što vi sad hoćete, pa to je sve Milanović isplanirao. Uveo je red na način da je prestao kontrolirati granicu i poštivati bilo kavkve hrvatske i EU propise, onda nema povratka na staro kad smo imali granicu, policiju i pravnu državu, i na kraju Hrvatska raste s novih 500.000 stanovnika koji će glasovati za Kukuriku koaliciju.

VL
VE
verakruz
10:20 20.09.2015.

Zašto izbjeglice baš sada i zašto baš 80 % mladi muškarci. Rat u Siriji traje od 2011. godine, veoma je krvav , ali izbjeglice i to uglavnom mladi u naponu snage nadiru invazivno u Europu baš sada. Odgovor leži u Berlinu ! Angela Merkel je pozvala stotine tisuća da dođu jer im fali radne snage. I naravno ovi su se zaletili na crveni tepih koji im je postavljen. Međutim, vrag je odnio šalu jer su se pokrenule ne deseci ili stotine tisuća ljudi, pokrenuli su se milijuni i Njemačka je vidjela da je to ipak previše i suspendirala je Schengen, međutim poručuje okolnim zemljama da primaju izbjeglice, jer će im dogodine trebati još par stotina tisuća. Tada će ih oni pozvati da dođu, a neka prezime kod nas. Malo morgen Merkelice - netko joj to treba glasno i jasno reći. Orban je ispao crna ovca, a jedini je znao kamo ovo vodi i napravio ogradu i štiti svoju zemlju. Ovi naši Muljanovići i liječeni alkoholičari su zabavljeni time kako ne otići u Remetinec nakon gubitka vlasti i kako zamesti tragove velebne pljačke Hrvatske u obliku 100 milijardi kuna.

VL
Avatar bok
bok
10:16 20.09.2015.

Nitko ne smije nekontrolirani ulaziti u Hrvatsku.to je opasnost za unutarnhu sigurnost. I vlast koja to ne provodi cini neoprostivu gresku

VL
Avatar Tacticool
Tacticool
09:31 20.09.2015.

jedva čekam da se sudi ovoj vladi

VL
Avatar arhaika
arhaika
09:55 20.09.2015.

kako ce stititi granice drzave oni koji su napustili sabor kad se glasovalo o neovisnosti. nikako.

VL
ME
mek
09:29 20.09.2015.

Od prvog trenutka je bilo jasno da se ne radi o spontanom spašavanju života. Vidjeli smo i doživjeli takve zbjegove kojima ovi nemaju nikakvih sličnosti. To su dobro isplanirani i organizirani pokreti indoktriniranjih masa koje slijepom poslušnošću slijede naredbe koje im se cijelim putem osvježavaju. Ovako što mogu podupirati samo oni kojima je sigurnost i dobrobit naše zemlje iza osobnog interesa, tvrdeći "da sve drže pod kontrolom". Dali netko zna koliko košta jedno noćenje jednog imigranta???

VL
L0
luena 01
09:36 20.09.2015.

Jako puno vidimo muskaraca ,vise nego zena...Sinoc gledam dokumentarac o Sirijcima u Libanonu.. Zene su ostale sa djecom a muskarci iz kampa i Libanonu su se dali put Europe da bi obitelji kasnije za njima dosle... Eto sad znate kojii su i zasto njih vecina sama bez obitelji ide na put...Otisli su jer im u Libanonu nitko ne pomaze,glad vlada a pomoci niodkuda.Tamo se treba pocet pomagat a ne Schengen granicu zanemarit (Grci) a drugi nek se nose sa problemima koji ce ih zahvatiti...

VL
Avatar Bezobraznik
Bezobraznik
10:04 20.09.2015.

Bojim se da su Mađari i srbi po stavovima miljama ispred nas.

VL
ŠO
Šokac1
09:35 20.09.2015.

Samo jedno jednostavno pitanje hrvatskoj Vladi: koliko je imigranata (ne izbjeglica) dosada ušlo u Hrvatsku, a koliko je do sada deportirano iz Hrvatske? Je li rezultat 550 onih privremeno i kratkoročno borve u Hrvatskoj? Ništa drugo nas ne zanima.

VL
L0
luena 01
09:27 20.09.2015.

Ni Madjari ali ni Slovenci nemaju pravo krivicu na Hrvatsku prebacivati i optuzivati da Hrvatska ne cuva schengensku granicu... Dok Madjari dizu ograde istovremeno se ilegalno prelazi Schengen granica (Grcka) .Mi moramo ozbiljnije poceti ljude koji dodju registrirati i ovisnoisno o tome kud zele po tim prihvatiistima odvojiti i tek onda dalje djelovati,a ne samo odvoziti...Isto tako to satorsko naselje na udarnoj tocki Tovarnik..Ono je trebalo vec prekjucer biti postavljeno i gotovo ,a ne da ljudi po kisi na otovorenom vegetiraju... Svi se okomili na izjavu predsjednice da bi trebalo ukljuciti vojsku...Zgrazaju se samo pljuju,a o na je u prvom redu mislila ,logisticki ukljuciti i u koordiniranju,vojska bi satore vec odavno postavila,jedan topli obrok i cajeve za ljude pripremila.SDPovci odmah culi jedno ,zveckanje oruzjem,zica i sta ja znam sta sve ne...Eto kako daleko oni mislit znaju samo da bi imali koga za kritizirat i udarata ispod pojasa.

VL
DU
Deleted user
09:38 20.09.2015.

Pošto udbaši trenutno vladaju Hrvatskom neka svaki od njih udomi privatno jednu migrantsku skupinu.Navlače patnju na cijeli Hrvatski narod.Ograda na granici sa Srbijom je potrebna zbog samoobrane.

VL
DU
Deleted user
10:14 20.09.2015.

za razliku od drugih..recimo nas hrvata..danas pogotovu..ta..izbjeglicka..emigrantska..masa ljudi..djeluje..organizirano..i sad zamislite..sta je u mogucnosti..raditi..ako se okrenu..protiv..svojih zelja..potreba..ili nedaj boze..zamisljena prava..oni su organizirani ka vojska..to je novi sistem ratovanja..nama neposznat..ii..bolje reci..placamo cijenu..gluposti u svim segmentima..nametnita zivota..zivota bez obitelji..postenja..i na kraju..Boga..pa zato..vatamo..rake govnjare..jer smo postali govnjari..

VL
DU
Deleted user
10:01 20.09.2015.

Treba ih sve uhitit zbog nezakonitog prelaska državne granice. Može Milanović pričat ovo i ono, ali i dalje je na snazi zakon koji propisuje da se granica prelazi s dokumentima na graničnim prijelazima.Što je ovo, jesmo li još uvijek država ili su zakoni suspendirani. Koja anarhija

VL
PO
podravec
10:34 20.09.2015.

PREGAZIMO Europu: takvu poruku imigrantima uputio je imam Jeruzalemske đamije Al-Aksa. Šeik Muhamad Ajed uputio je poruku t.zv. izbjeglicama tražeći da pregaze i osvoje europske države. Europa je ostarila i nemočna, i treba nove ljude. A niti jedna ljudska silasila nije tako močna kao sila nas muslimana. Razmnožavajmo sa njima naše potomstvo, uzmimo njihove zemlje htjeli to Njemci, Francuzi, Talijani i svi njima slični ili ne. Uskoro ćemo ih uništiti u ime dolazećeg kalifata. Poruka poslana pvodom 11.09.2015 godišnjice napada na WTC .

VL
ST
stjepanovic
10:28 20.09.2015.

E moj Premieru. ..

VL
DU
Deleted user
10:07 20.09.2015.

Kao prvo treba nas izbaciti iz EU. Nismo pravna država 100%. Predsjednik vlade nakon zakona s retroaktivnom primjenom izjavljuje da nikog nećemo zadržavati na granicama. To se ne može nazvati državom, a kamoli pravnom državom kad predsjednik vlade opravdava kršenje propisa koji određuju kako i gdje se prelazi granica.

VL
L0
luena 01
10:03 20.09.2015.

@branko-kockica.... Ne znam zasto tako agresivno reaigiras,mirno pokusavama objasnit u kom grmu lezi zec...srbi iz srbije dovoze na nasu stranu u minutnom taktu,samo da nisu kod njih a mi nek gledamo kako dalje...Da srbi nisu sve njih, najvise ilegalce pustili u srbiju ne bi bilo ovog stampeda... Strancka prapucavanja me ne interesiraju u ovom slucaju... da je R.Otojic zakao ,jest,da ne slusaju sto se govori,ne slusaju ...Oni rade po svom,a tko ce kad po nosu dobit to cemo cuti u srijedu ,mozda .Kad se premijer vrati iz Bruxsellesa sa sasatanka sefova drzava i clanica EU...

VL
VI
virkom
10:37 20.09.2015.

Milanović mora prestati ljude slati u Mađarsku inače će doći di međunarodnog incidenta! Kako mu to nije jasno??? Orban nije Merkel! Milanović mora pod hitno hermetički zatvoriti granicu prema Srbiji, ako treba i prema BiH!!! To je jedini ispravan korak!! Joj, trebalo smo 1918 ostati u Austro-Ugarskoj! Sada ne bi imali ovakvih problema, niti bi ratovali sa Srbima!

VL
« 1 2 3 4 5 6 ... 15 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.